Geçtiğimiz hafta TBMM gerçekleşen ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yer aldığı AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliğiyle ilgi HDP grubunu ziyaret etmişti.

Milyonlarca vatandaşın oy verdiği HDP’yle ilgili iktidar ve muhalefet partilerinin attığı adımlar tartışılmaya devam ediyor.

Bir başka AK Partili isim Şamil Tayyar, görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından, “PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk?” sorusunu sormuştu. Kürt siyasetinin önemli aktörlerinden birisi olan AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, görüşmeyle ilgili olarak, "Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir" yorumunu yapmıştı. 

“VİZYONUN BİR GEREĞİ İSE”

İktidar partisinin buluşması muhalefetin gündemindeki yerini korurken, AK Partili Metiner Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iki parti heyetlerinin buluşmasını şu ifadelere yer verdi:

“HDP ile diyalog-işbirliği içine girmek şayet, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun bir gereği ise, o vakit HDP’yi PKK ile bir tutup eleştirmek, dahası HDP ile diyalog -işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu? Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?”

Editör: Haber Merkezi