Son 15 yılda İstanbul, Ankara ve Bursa gibi şehirler AK Partili belediyelerle betonlaştırılması tepkilere neden oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde İstanbul'da yükselen dikey mimariyi kast ederek, 'biz İstanbul'a ihanet ettik' diyerek ezberleri bozan bir çıkışı hafızalarda tazeliğini koruyor.  

Kentler dikey mimari ile nefes alamaz hale getirilmesi tartışmaları beraberinde getirirken,  Osmaniye’de ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’yi kızdıracak açıklamalar yaptı. Sol belediyelerin millete hizmet etmediğini, militan yetiştirdiğini belirtti.

'SOL BELEDİYELER ASLA YERLİ VE MİLLİ DEĞİLLER'

Mehmet Özhaseki, 1946 yılının Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, “Çünkü çok partili sisteme geçiştir. Yerel yönetimlerde de 1994 adeta bir milattır. 94 öncesine baktığımız zaman genellikle sol belediyelerde şunu gördük. Militan bir kadro asla yerli ve milli değiller, hizmeti asla düşünmezler. Onların derdi sapkın ideolojilere hizmet etmektir. Su akmazmış umurlarında değil. Çöp dağları birikir patlar insanlar ölür umurlarında bile olmaz. Buna kendi şehrim Kayseri’de de, Ankara’da da, İstanbul’da da şahitlik etmiş bir arkadaşınızım.

Benim belediye başkanlığı yaptığım yerde büyükşehiri biz soldan teslim aldık. Manzara aynen şuydu. Şehrin ortasından bir yol gidiyor. Bir taraf sol mafyada bir taraf sağ mafyada. Şehrin yüzde 65-70’ine yakın yerde alt yapı yok. Gecekondu tamamıyla. 6-7 tane park var işgalli mafya işgalinde. Belediye ihalelerine sadece mafya giriyor. İhaleleri onlar alıyor sağa sola onlar dağıtıyorlar. Belediye borçlu sanayiden gidip iki tane lastik alacak hatırları yok. İki lastik alamazlar büyükşehir belediyesi olarak. Böyle bir ortam. Militan bir kadro, çoğu da örgüt üyesi çıktı zaten. Onlarda hizmeti asla düşünmezlerdi” dedi.

Özhaseki, sol belediyelerin millete himet etmediği yönündeki çıkışı akıllara, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerin AK Partili belediyeler tarafından betonlaştırıldığı sorusunu akıllara getirdi. 

Editör: Haber Merkezi