Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü Serkan M.'nin Somali mutfağına ait Saab Resotran'ın açılışında polisin tabelayı kaldırmasına tepki gösteren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na hakaret etmesine tepkiler devam ediyor.

“GEREĞİ YAPILMALI”

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, DEVA Partili Yeneroğlu’na polis memurunun hakaret etmesinin doğru olmadığını belirtti. Parmak sallayan polisle ilgili gereğinin yapılmasını isteyen Özşavlı, "Bir polis, seçilmiş milletvekiline hakaret ettiği zaman gereği yapılmalı. O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır" diye konuştu.

“HAKARET KOBUL EDİLEMEZ”

İktidar milletvekili Özşavlı ayrıca, "Bir milletvekili nasıl ki bir polise yumruk atamaz; bölücü, ayrıştırıcı faaliyette bulunamazsa, bir milletvekiline de saygısızca, parmak sallayarak konuşulamaz. Hangi partiden olursa olsun bir milletvekiline hakaret edilmesi kabul edilemez. O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi