MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu vardı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun bu ülke için tehdit olduğunu söyledi.

“ATATÜRK EMPERYALİSTLERLE MÜCADELE ETTİ”

Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretini değerlendiren Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrü boyunca emperyalistlere karşı mücadele verdiğini belirterek, şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal, 57 yıllık yaşamına nice yaşama sığmayacak şeyler sığdırmıştır. Ömrü boyunca emperyalizmle vuruşa vuruşa yaşamıştır. Düşmanı kovalayarak vatanına namusuna gölge düşürmedi. Yetim büyüdü ama milletini yetim bırakmadı. Atatürk demek, inanmış bir vicdan demektir. Atatürk demek milli mücadelenin başı demektir. O bir insandır, kuşkusuz fanidir. Bizzat kendisi, 'Bana insanüstü bir yakıştırma yapmayınız, benim doğuşumdaki tek üstünlük Türk olarak doğmamdır' demiştir. Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve lideridir. Diğer Türk devletlerini kuran atalarımız ne ise, Atatürk de odur.

Gazi Mustafa Kemal, Türkiye'nin asıl payesi, ortak değerimizdir. Türk devletinin ana ilkesi de milliyetçiliktir. Atatürk ve beraberindeki kahramanlar, Türk milletinin iradesini milliyetçilikle perçinlemiştir. Kim ne derse desin, Atatürk'e çok şey borçluyuz. Vatan borcumuz sorgulanamaz. Atatürk'ün kurduğu partinin başındaki zatın, emperyalizme boyun eğmesi kurucu ilkelerimize aykırıdır. Gazi Mustafa Kemal, milletine sevdalı bir devlet adamıdır. Onun emanetlerini MHP taşır, ve taşımaya devam edecektir. Cumhuriyete 'yıkım projesi' diyenler eminim ki hesap verecekler, çünkü Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Geçmişe hasret duymak, halden memnuniyetsizlik veya gelecekten umutsuzluk karinesi değildir. Ama unutulmamalıdır; bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle kalacaktır. Edilgen bir diplomasinden atıl bir diplomasiye geçilmiştir. Bunun tek muhatabı Türk milleti ve beraberindeki Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir.

MAZLUMLARIN ÇIĞLIĞINI DUYULMALI

Türkiye'nin yapıcı arabuluculuğu ve Rusya'nın anlayışlı tutumuyla tahıl anlaşması yeniden devreye girmiş, şimdiye 10 milyon tondan fazla tahıl taşınmıştır. Dünyada enflasyon artıp sosyal ve ekonomik alaboralar giderek artmıştır. Türkiye bu süreçte hep yardıma koşmuştur. Türkiye vicdan seferberliğiyle yardım yolu gözleyenlere koşmuştur. Bu mesele bir iman meselesidir. Biz kalp gözünden, Batı çıkar gözünden bakıyor. Battıkça batıyor. Mazlumların çığlığını duymayanlar, duysa da yardım etmeyenler kaybetmeye mahkumdur.

ABD EKONOMİK ANLAMDA ZORDADIR

Türkiye barışçıl ve milli politikalarıyla güven veren, sağlam adımlarıyla her şeyi aşma becerisini gösterecektir. Türkiye ile guru duyuyoruz, milletimizle övünüyoruz. Cumhuriyetin geri kalanında yaşanan kötü olaylardan arınıp yeni yüzyılda tertemiz bir başlangıç yapacağına inanıyoruz. Elbette yapacağız, hep birlikte yapacağız! Bugün ABD'de ara seçimler yapılacaktır. ABD, sosyal, ekonomik ve siyasi anlamda zordadır. Başkan Biden, bugünkü ara seçimlerde senatör çoğunluğunu yakaladıkları durumda kendisi için azil sürecinin başlayacağını açıklamıştır. Seçimlerin demokrasi getirmesini diliyoruz. Kaos içindeki bir ABD'nin dünyanın diğer ülkelerine de sıçratacağını düşünüyoruz.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecinde terör konusunda hangi somut adımları attığı iyice sorgulanmalıdır. PKK ile aralarına mesafe koyacakları açıklaması sadece vaattir. Henüz ikna edici bir adım atılmamıştır. Anlaşıldığı kadarıyla İsveç iç muhalefeti PKK'nın kontrolündedir. NATO Genel Sekreteri de İsveç ve Finlandiya'nın vaatlerini yerine getirdiğini söylemiş ve Türkiye'nin de artık üyelikleri onaylamasını söylemiştir. NATO Genel Sekreteri'nin bu dili yanlıştır ve Türkiye'ye ne yapacağını söylemek edepsizliktir. Biz kararlarımızı alırken yalnızca çıkarlarımıza bakarız ve milletimize kulak veririz. Eğer terör konusunda verilen vaatler yerine getirilirse onay vermede bir engel yoktur, ama Türkiye oyalanıyorsa buna müsaade etmeyiz.

Bugün muhalefet gitmiş başka yerlerde, memleketlerine düşmanlık etmiştir. Zillet ittifakı dedikodu anaforuna düşmüştür. Manevi değerleri hiçe sayan bir muhalefetin ülkeyi yozlaştıracağı bellidir. Zillet ittifakı demokrasinin cellat başıdır. Arsıza laf anlatılmayacağını bilsek de bu tespitleri söylemek boynumuzun borcudur. Almanya'nın muhalefet başkanı gelip burada İstiklal Caddesi'nden video çekse ve bunu ülkesine saldırmak için kullansa ne derdiniz? Ankara'da Kızılay'da video çekip paylaşsa ne düşünürdünüz? Bunların hepsini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yapmıştır.

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNİ REZİL ETTİ

Kılıçdaroğlu, partisinin başına paraşütle inmiş bir taşeron siyasetçidir. Bu görev, Atatürk'ü itibarsızlaştırma ve Dersim isyanının rövanşını alma isteğidir. ABD'den sonra Birleşik Krallık'ta soluğu alan Kılıçdaroğlu o 8 saatin ve hambugerli gezinin ardından kendisini ve partisini rezil etmiştir. Tefecilere laf söyleyen Kılıçdaroğlu, oraya gidip onlara avuç açmıştır. Türkiye'nin gri listede olduğunu saygısızca lanse eden Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık'ın gri listede olduğunu söylememiştir. Kılıçdaroğlu, bizim için yalan fabrikasıdır. Gençler için para bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye aleyhine kurulan sahnede figüranlık yapmıştır. Tefeci deyip mangalda kül bırakmayan çevrelere 'alın beni kullanın' deyip boyun eğdiği anlaşılmaktadır.

SANDIK LONDRA’DA KURULMAYACAK

Kılıçdaroğlu dipsiz bir kuyuya merdivensiz inmiştir. O, bizim gözümüzde bu devrin Ali Kemal'i, sömürgeciliğin inzibat görevlisidir. Yazıklar olsun diyorum! Hiç mi etrafında sevenin kalmadı? Kimlere hizmet ediyorsun, ne yapıyorsun diyenin yok mu? Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun? Bu ülkenin askerine çirkin ithamlarda bulunanlar, uyuşturucu kaçakçılığı suçlaması yapanlar bizim için vatan hainidir. Kılıçdaroğlu kara para görmek istiyorsa HDP'yi incelesin. Sayın Kılıçdaroğlu, sandık Londra'da Brüksel'de kurulmayacak. Burada yapılacak. Ama sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nde sana ekmek yoktur, sana çıkış yolu yoktur.

HADİ BAŞKA KAPIYA

MHP, başörtüsü konusundaki yasa düzenlemesine onay verecektir. Bu meseleyi isterseniz TBMM'de detayla ele alalım, isterseniz halk oylamasına gidelim. Her türlü destekleyeceğiz.

AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. Biz HDP görüşmesine ne diyecekmişiz? HDP'ye nasıl baktığımız ortadadır. AK Parti ve CHP temasına ses çıkarmayanların bize sorması ilginçtir, bizim için HDP ne ise CHP de odur. Biz öze bakıyoruz. Bunlar üzerinden Cumhur İttifakı'na laf söyleyenlere söylüyorum; hadi başka kapıya! MHP ile uğraşacağınıza gidin liderinizin peşinden burger yiyin!"

Editör: Haber Merkezi