Kesin ihraç istemiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün bir kez daha toplandı. Kurul, oy birliğiyle Özcan'a 1 yıl geçici çıkarma cezası vermesi hayretle karşılandı.

Kurul, son toplantısını 22 Ağustos tarihinde yapmıştı. Tanju Özcan'ın dosyasının çok yönlü incelenmesi için toplantı 26 Eylül'e ertelenmişti.

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi'nin bir kadın üyesiyle yaşadığı diyalog sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Yaşanan ilginç gelişmenin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, “buda CHP usulü ihraç” yorumları yaptılar.

NE OLMUŞTU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, 16 Mayıs'ta bir meclis toplantısında el kaldıran AK Parti'li Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Özcan, 18 Temmuz’da gönderdiği yazılı savunmasının ardından 25 Temmuz’da da sözlü savunmasını yapmıştı. Özcan savunmasında, ceza verilmesi durumunda hukuki yollara başvuracağını dile getirmişti. Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararını bugünkü toplantıda vermesi bekleniyor.

AK PARTİLİ ABLALAR DA İSYAN ETTİ

Editör: Haber Merkezi