CHP’nin Van’da düzenlediği “Belediye Başkanları Çalıştayı” için bu şehre giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın esnaf ziyareti sırasında HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını isteyen bir vatandaşa “inşallah” yanıtını verdiği iddia edilmişti.

Ancak, “Yavaş Demirtaş’ın serbest kalmasına inşallah dedi” şeklinde yapılan haberler sonrası belediyeden konuya ilişkin açıklama gelmişti. Açıklamada Yavaş’ın Demirtaş’ın serbest kalması için değil, genel şikayetler ve istekler için “inşallah” dediği iddia edilmişti.

KORKAK SİYASETÇİ VURGUSU 

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, isim vermeden Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Buldan, “Bu tarihi süreçte, savaşın, ölümün, açlığın siyasetine, hak iradesinin rehin siyasetine, bunun karşısında ‘inşallah’ bile demekten imtina edenlerin korkak siyasetine karşı barışı, demokrasiyi, refahı hedefleyen HDP’nin onurlu siyasetinde hep birlikte buluşalım. Kimse sizin inşallahınıza kalmadı, maşallah bizim, halkımızın da bizim de sizin önünüze geçecek gücümüz de sözümüz de var, bu bize yeter artar” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi