CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerinden dolayı yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kaftancıoğlu'nun sarf etmiş olduğu söz ve beyanlar nedeniyle hakkında re'sen soruşturma başlatıldığı, sonrasında Cumhurbaşkanı avukatlarının da suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Sözlerin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu kaydedildi.

1 YILDAN 4 SENEYE KADAR HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Kaftancıoğlu'nun olay tarihinde sarf etmiş olduğu sözlerin eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü kapsamını aştığı, Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu, ayrıca sözlerin kamuya açık bir alanda gerçekleşmesi nedeniyle somut olayda aleniyet unsurunun gerçekleştiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Canan Kaftancıoğlu'nun 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianamenin İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından mahkeme, söz konusu konuşmanın Florya'da olması nedeniyle dosyanın Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce yetkili olduğunu belirterek, dosya hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Editör: Haber Merkezi