AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi, Merinos AKKM’de gerçekleşti, yapılan seçimde Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz resmen göreve başladı. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve Hamza Dağ, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kollarının teşkilatları yer aldı. 652 delege oy kullandı.

‘TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajının ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, yaklaşık 6 yıl önce kaçırılan ve geçtiğimiz gün Gara’da katledilen güvenlik güçleriyle ilgili olarak Ala, "Terör bir insanlık suçudur. Teröre destek olanlar bu insanlık suçuna ortaktır. Teröre karşı çıkmayanlar bu insanlık suçunun ortağıdır. Amasız, fakatsız kınamayanlar buna çanak tutuyor demektir. Allah'ın izniyle bizler birçok sorunu giderdik. Bundan 10 yıl önce bile büyük sıkıntı olan, hanımefendilerin önüne konulan insanlık onuruna aykırı, temel hak ve özgürlüklere aykırı, zulmün nişanesi olan o başörtüsü yasağını da bu kadronun desteklediği siyasi hareket kaldırdı. Başı örtülü, başı açık bütün kardeşlerimiz, 83 milyonun kardeşliğini temsil eder biçimde siyasi faaliyetlerde bulunuyorlar. Üniversitelerde de gittiğimizde artık böyle bir sorun sanki milattan önce yaşanmış gibi bir hava var. O kadar kolay, o kadar rahat, insanımız bir özgür ortamı bulduğunda kucaklaşıyor, kardeşliğini ortaya koyuyor ki işte bizim asıl kaynağımız bu” ifadelerini kullandı.



‘BİZİ ANADOLU’YA HAPSETTİLER’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Biz yıllardır 'Dava partisiyiz' dedikçe, bu ara muhalefet de 'Biz de dava partisiyiz' demeye başladı. Ben de düşünüyorum, bu davanın bizim tarafımızdaki temsili nedir, karşılığı nedir? Diğer tarafın davasının karşılığı nedir? Şöyle bir baktığınız zaman insanoğlu var olduğu sürece bu dava bir şekilde böyle yürümüş. Ateş ve toprağın davası aslında dava. Bir tarafta ateş, bir tarafta toprak. Ateş ne yazık ki yakan tarafta oldu, yakan tarafta olmuş. Öbür tarafta toprak, inşa eden, bir şeyler veren tarafta olmuş. İlk insandan bu yana başlamış, bugüne kadar devam etmiş. Bizi 100 yıl önce Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan kovalayıp gönderenler, bizi Anadolu'ya hapsettiler ama birileri bize Anadolu'yu fazla görüyor, gördüler o dönemde de ama Allah'a hamdolsun, işte siyasi iradenin ortaya konulması, güçlü liderlik ve güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesiyle o oyunu orada bozmuş olduk." diyen Dağ, 15 Temmuz'un da aslında ülkenin tamamını ele geçirme hamlesi olduğunu söyledi.

‘ TÜRKİYE’DE BİR ORTA OYUNU OYNANIYOR’
 

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "11 milyona yakın üyesi ile AK Parti dünyanın en büyük partisidir. Çok şükür biz parti olarak diğer partilerden bizi ayıran özelliklere sahibiz. Bursa da Bursalı hemşehrilerimize bizim yüzümüzü yere bıraktırmadı. Türkiye de bir orta oyun oynanıyor. Bu orta oyuna son vermek gerekiyor. Onun için bizim sorumluluğumuz büyük."
 

‘AK KADINLARLA GURUR DUYUYORUZ’

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti sayesinde ülkenin gelişiminin en yakın şahidinin kadınlar olduğunu söyleyerek, “Sizler bu 19 yıllık süreçte kapı kapı dolaşarak AK kadınlar olarak çok ciddi emekler verdiniz. Sizinle yol arkadaşı olmaktan, her birinizle dava kardeşi olmaktan gurur duyuyorum. Çocuklarınızın, eşlerinizin yolunuzu gözlediği saatlerde Türkiye’nin gücü ve itibarı için hummalı çalışmalar yaptınız. AK Parti'nin rozetini şerefle taşıdınız ve Türkiye’nin gücüne güç kattınız. Milletimiz adına, ülkemiz adına, hükümetimiz adına, ak parti teşkilatımız adına emeği geçen tüm kadınlarımıza tek tek teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa'da 393.123 üyemizin 176.204'ü kadın üyemizdir. Bu oranla yüzde 45’lerdeyiz bu güzel bir oran ama bunu daha da yukarılara çıkarmalıyız. 1058 mahalle başkanlığında görev alan kadın mahalle başkanlarımızla birlikte önümüzdeki dönemde daha fazla birlikte çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

‘FETİH RUHUYLA HAREKET EDİYORUZ’
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Kadınlar siyasetin öznesidir’ sözünü hatırlan AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, “Her daim sorumluluklarımızın ve bizlere verilen ehemmiyetin farkında olarak yaradılış özelliklerimize uygun bir anlayışla siyaseti en iyi şekilde yapabileceğimize inandık. Yeni güçlü ve büyük Türkiye’nin inşasında yer almanın büyük heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizden aldığımız güç ve fetih ruhumuzla 1000 yıllık medeniyetimizi daha da ötelere götürerek yeni nesillere aktarmak ve bu uğurda her daim Cumhurbaşkanımızın ardından yürümek şiarımız olacaktır. Ana Kademelerimiz ve Gençlik Kollarımızla bir bütün olarak bizler de emeğimizle, gayretimizle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada, Türkiye’nin partisi olarak yeni bir döneme kucak açıyoruz. Hedefimiz 2023” dedi. Tek listeyle gidilen seçimde, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz güven tazeledi.

‘İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜYORUZ’

Bursa AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Kongreler bizim için çok önemli. Kongrelerde tek ses tek nefes oluyoruz. AK Partili olmak millet sevdalısı olmak demektir. Hedeflere doğru yürümek demektir. Biz siyaseti çocuklarımızın geleceği, istikbalimiz için yapıyoruz. Bugüne kadar 19 yılda yapılan hizmetlerde kadınların büyük payı var. Velhasıl kadınsız hizmet olmaz. Kadın siyasetçilerin yetişmesinde AK Parti okul görevi görmüştür. Siyasetten ekonomiye her alanda kadınların önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Editör: Haber Merkezi