Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, DP Bursa İl Başkanlığı tarafından Kültür Park Ender Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen iftara katıldılar. DYP ve DP’nin eski yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği programa, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,  İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, bazı sivil topluk kuruluşu yöneticileri ve partililer katıldı.

UYSAL: ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR

Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren DP Lideri Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye’yi kötü yöneten, çiftçisini, esnafını, emeklisini perişan eden hükümet var karşımızda. Birileri gözlerini kapatsa da birileri duymazdan gelse de bu problemler ortadadır. Kendilerini kurtarmak için kendilerini yakmayı göze almış bir kadroyla karşı karşıyayız. Suçüstü oldular, o günden buyana ülkemizin ekonomisi çöktü. Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihleri önemlidir. Ortada nankörler diyerek vatandaşı suçlayan bir iktidar var. Sanki Uludağ'dan kar bağışlıyorlar, lütfediyorlar. Vatandaşı suçlamaktan, sabırlı olun demekten başka bir şey yapamıyorlar. AK Partililere göre Cumhuriyet 3 Kasım 2002’de kuruldu, ondan önce Türkiye’de yaşayanlar sefillik içindeymiş gibi bir hava oluşturdular ama şimdi evin salonunu bulamaz hala geldiler, çırpındıkça batıyorlar, bocalıyorlar. Cumhuriyetin bütün değerlerini yok ettiler, fabrikaları sattılar. İktidarın adı ak ancak bunların alınları ak değil” diye konuştu.

 ENGİNYURT: GENÇLER AVRUPA’YI NASIL GEZECEK?

İftar programında hükûmete çok sert eleştirilerde bulunan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “İftarda olsa bir araya gelmişken memleket demeden geçemeyeceğiz. İftar da olsa ülkemizin durumunu anlatmadan gidemeyeceğiz. Türkiye çok kötü bir yönetimle hakikaten açlığa, yokluğa, sefalete mahkum edildi. Ülkeyi yönetenler bir eli yağda bir eli balda, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında fakirin halinden anlamaz, yoksulu dinlemez, gençlerden habersiz, kadın şiddetini duymaz sadece kendilerini düşünerek, kendi şahsi menfaatlerini düşünerek ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar. Biz demokratlar olarak Gültekin Uysal'ın Başkanlığıyla bu gidişata son vermek için Anadolu yollarındayız. Hep açlığa sabreden fakirler mi olacak. 5 bin dolarlık atkı 100 bin dolarlık elbiseyle gezeceksiniz sonra bu ülkenin gençlerine dünyayı gez diyeceksiniz. Niye fakirlere sahip çıkmıyorsunuz? Gençlerin cebinde para yok. Kendi gençleriyle dalga geçen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suriyelilerin evlatlarına çeyiz yardımı yapmasını biliyor ama Bursa'nın gençlerine neden yardım yapmayı akıl edemiyor. Şimdi bunlar kalkmış, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyiz diyorlar biz Erdoğan'ı yemeye gelmedik. Biz yamyam değiliz. Nasıl seçimle geldiyse seçimle göndermek için hazırlık yapıyoruz” dedi.

“ERDOĞAN GİTTİĞİNDE ÜLKE BATMAYACAK”

Enginyurt, son olarak şunları dile getirdi, Erdoğan giderse, Türkiye batar, yıkılır deyip algı yapıyorlar. Atatürk öldü Türkiye batmadı. Hz Peygamber bu dünyadan göçünce İslam dini yok olmadı. Erdoğan’ı da gönderdiğimizde ülke batmayacak, huzura kavuşacak. Bu yalan düzenine, bu vurgun düzenine sona erecek.  6 parti bir araya geldi. Şimdi saldırıya geçtiler, ne yapsalar nafile” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi