Bir dönem adı AK Parti’yle anılan Çiller, yeni bir oluşumun sinyalini verdi. Karabük’te yayın yapan bir televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Eski Başbakan Tansu Çiller, aktif siyasete döneceğini belirtti. Çiller, Türkiye'nin uluslararası bir vahim sorunla karşı karşıya kaldığının altını çizdi.

“MERKEZ SAĞ BÜTÜN ÜLKEYİ KUCAKLAR”

Tansu Çiller, "Şu anda eksik gördüğüm bir şey var. Türkiye'de merkez sağ yok. Yani merkez sağ ve merkez sol da yok aslında. Merkez sağım diye ortaya çıkanlar aslında merkez sağ değil. Doğru Yol Partisi'nden kopup sonra AK Parti'nin kurucusu olup sonra MHP'nin elini öpüp sonra ondan çıkıp ben merkez sağ olacağım diye bir takım milliyetçi ayakları kesen, milliyetçi cenahı o parti içinde yok eden bir yaklaşımla merkez sağ olunmuyor. Merkez sağ gerçekten bütün ülkeyi kucaklayan herkesi rahat ettiren ama Türkiye'nin aynı zamanda milliyetçilik ruhunu tek çakıl taşı vermem anlayışıyla icraata koyan, uygulayabilen, uluslararası düzeyde bunu yapabilen bir yaklaşımdır. Türkiye zannedildiğinden çok daha vahim bir sorunla, uluslararası sorunla karşı karşıya" dedi.

“YARDIMCI OLURUM”

Çiller, "Türkiye'nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim. Bu kapıyı açık tutmak için mücadele verebilirim. Ben karar da vermedim. Milletim karar versin" ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİYE BALANS AYARI YAPILIRKEN SUSMUŞTU

Türkiye'de 1994 yılında yaşanan ekonomik krizden dolayı Türk lirası aşırı değer kaybetmiş devalüasyon olmuştu. Çiller, o demende  başbakan olarak görev yapıyordu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu 54. Hükümette ise başbakan yardımcısı olarak görev yapan Çiller, 28 Şubat sürecinde demokrasiye balans ayarı yapanların yanında yer almış, Erbakan'ın yalnızlaştırmış, halkın oylarıyla iktidara gelen hükümete balans ayarı yapan darbeci generallere tepki göstermesi gerekirken, yaptıkları demokrasi dışı eylemi takdirle karşılamıştı

Editör: Haber Merkezi