Partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatının 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan Genel Başkan Fatih Erbakan, iktidara ekonomi üzerinden eleştiriler getirdi. Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu söyledi. Ülkeyi kim yönetirse yönetsin iktidarın başarılı olmasından ve millete iyi işler yapmasından milli görüşçüler olarak memnun olacaklarını ancak ülkenin ehil kadrolar tarafından yönetilmediğini kaydeden Erbakan, Suriyelilerin geri gönderilmelerini desteklediklerini ifade etti.

“TÜRKİYE ZAMLARLA TARİH YAZIYOR”

Tarihte görülmemiş zam yağmuru karşısında vatandaşın ezildiğini kaydeden Erbakan, şunları söyledi, "Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde iktidar partisi 21'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 21'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle AK Parti Genel Başkanı Sayın Tayyip Erdoğan, 20 yılı tek başına iktidar olmak üzere aradan geçen 21 yılda partisinin çok büyük başarılara imza attığını ifade etti ve tam ifadesiyle söylüyorum 'Her alanda tarih yazan, gıptayla bakılan kalkınan bir Türkiye var' dedi 21'inci kuruluş yıl dönümü toplantısında. Burada sayın Erdoğan'a katılıyorum. Türkiye gerçekten de şu anda tarih yazıyor ancak nasıl tarih yazıyoruz. Gıda enflasyonunda dünya şampiyonu olarak tarih yazıyoruz. Genel enflasyonda dünya 6'ncısı olarak tarih yazıyoruz. Tarihimizde ilk defa yüzde 200'lere varan yıllık enflasyonla tarih yazıyoruz. Tarihte görülmemiş zam yağmurlarıyla tarih yazıyoruz. 1 senede yüzde 100 değer kaybeden, pula dönen Türk Lirası ile tarih yazıyoruz" şeklinde konuştu.

“ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasının sonunda Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili düşüncelerini belirterek şöyle konuştu: "Tabii ki iktidarın Suriye ile yakınlaşma çabalarını her ne kadar gecikmiş olsa da olumlu bir adım olarak görüyoruz. 'Zararın neresinden dönülürse kârdır' diye değerlendiriyoruz. Daha ilk başta düğmenin yanlış iliklenmesinden milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldı ve işin en sonunda hiçbir şey de elde edilemedi. Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakını geri aldı, orada seçimleri yaptı 'Seçimi de kazandım' dedi ve bugün Halep'te, Şam'da, Suriye'nin değişik yerlerinde Esad, devlet başkanı olarak esnaf ziyaretleri yapıyor. 'Zararının neresinden dönülürse kârdır' diyoruz ve bir an önce Suriye yönetimiyle anlaşılması ve ülkemizde Suriyeli misafirlerimizin can güvenlikleri de teminat altına alınmak şartıyla ülkelerine gönderilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu noktadan sonra kendi vatanlarına dönmeleri kendiler için de bizler için de en hayırlı olandır. Ayrıca milli görüşçüler olarak önemli bir noktayı daha vurguluyoruz. Orada Sünni Arap nüfusun Türkiye'ye gönderilmesi ve orada boşlukta kalan bölgede ABD ve İsrail, PYD/YPG aracılığıyla bir terör devleti kurma planı var. Orada Suriyeli Araplardan oluşan bölgelerde bir teröristan devleti kurma planı var. O nedenle o bölgelerin boş kalmaması, buradaki Suriyeli Arap kardeşlerimizin, misafirlerimizin tekrardan kendi şehirlerine, kendi topraklarına dönmesi bu bakımdan da büyük önem arz etmektedir. İnşallah sağ salim, can güvenlikleri de temin edilerek bir an önce dönmeleri sağlanır diye ifade ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi