Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın gündeminde muhalefetin 'erken seçim' çağrıları vardı.

Erdoğan, iktidarın ülkeyi yönetemediğini savunarak erken seçim çağrısı yapan muhalefet partilerine 'Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller' diyerek seslendi ve erken seçimin olmayacağını söyledi:

Cumhurbaşkanı il başkanlarına seslendiği dakikalarda dolar, 12, 35'e çıkarak bir kere daha rekor kırdı. 

"Hala erken seçim, erken seçim... Ya olmayacak erken seçim, Haziran 2023! Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller, geçti o! Onlar tarih oldu. Öyle 15-20 ayda bir seçim yapmak, bunlar ilkel kabilelerin işidir."

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti'nin 20 yıldır seçimlerden birinci çıkmasının sırrı buradadır. Geriye dönük bir muhasebe ile bu fotoğrafı daha iyi görebiliriz. İlk seçimde 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' sloganını kullandık. Milletimiz hamdolsun sesimize kulak verdi ve bizi iktidara getirdi. 1.5 yıl sonra 28 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde 'Ak eller AK iller' sloganı ile belediyelerin büyük kısmını kazanarak aynı hamleyi yerele de yaydık. Vesayetin önümüze çıkardığı engelleri aşmak için kararlı ve sabırlı bir mücadele yürüttük. Gece yarısı bildirilerinden, Meclis kürüslerinden yapılan tehditlere kadar nice engellerle boğuştuk.

Çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 2007 Milletvekili seçimlerini hatırlayın, 'Durmak Yok Yola Devam' diyerek yüzde 47 oy oranı ile kazandık. 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde 'İşimiz hizmet gücümüz millet' diyerek belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik.

Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 58'lik bir destek ile milletimiz tarafından kabul edildi.

Şu anda ana muhalefet, muhalefet neden bu kadar yırtınıyor, çılgına dönüyor? Çünkü gelecekleri yeri çok iyi biliyorlar.

Editör: Haber Merkezi