İstanbul’da KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda katıldığı iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bu gençliğe TEKNOFEST gençliği diyorum. Amacımız sizlere güçlü bir Türkiye bırakmak" dedi. "Yurt sayısını 190'dan 778'e, yurt kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik" diyen Erdoğan, mayıs ayının kredi ve burs ödemelerinin bu ayın 25'inden sonra yapılacağını duyurdu.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

" ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEMİNİ GEÇTİK"

"Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan gerçekten çok çalkantılı, çok sıkıntılı bir dönemini geçtik. Bir yandan ideolojik gerilim, kavga diğer yandan yokluk, yoksulluğun üzerine bir de 12 Eylül darbesinin baskısı altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık.

Evlatlarımız da koalisyonların yol açtığı istikrarsızlık, siyasi ve sosyal çalkantıların gölgesinde eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürdüler. Özellikle kız evlatlarımın yaşadığı sıkıntıları, onları aşmak için çektiğimiz çileyi asla unutamam.

Kızlarımızın anneleri okul kapılarında kızlarımızı almak için beklerlerdi. Bir taraftan polis, diğer taraftan kızlarımızın anneleri. Sizlerin çoğu gözlerini AK Parti döneminde açtığınız bir nesilsiniz. Bu süreçte elbette sizler de ülkemizin yaşadığı farklı sınamalara şahit oldunuz. 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere son 7-8 yılda yaşadığımız hadiseleri hatırlıyorsunuz."

" BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BIRAKMAK"

"Ülkemizi bundan 11 yıl önce milletimize ilan ettiğimiz 2023 hedeflerine ulaştırmak için gerçekten çok çalıştık. Çok engel aştık. Çok eser ve hizmet ürettik. Amacımız sizlere 2053 vizyonunu hayata geçirebileceğiniz büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Gittiğim her yerde ve özellikle burada da birikim, heyecan, azimle 2053 yılına sahip çıkacak bir gençlik görüyorum.

Editör: Haber Merkezi