10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidarın krizi yönetme biçimine tepki gösteren eski Dışişleri Sözcüsü ve eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, dış ilişkilerde yürütülen gerginlik politikasının da enkaz altında kaldığına dikkat çekti.

“GELECEĞE İLİŞKİN AĞIR YIKINTI”

Şuan serbest mecrada köşe yazıları kaleme alan Tan, Yetkin Report'taki yazısında, "İktidarın yurt içinde maruz kaldığı güvenilirlik ve inandırıcılık sorununun, kısa donemde yurt dışına nazaran çok daha ciddi sonuçları olacağını düşünüyorum. Halk henüz depremin şokunu üzerinden atabilmiş değildir. İnsanlarımız halen yakınlarını enkaz altından çıkarabilmek için uğraş vermektedir. Bir taraftan da geleceğe ilişkin beklentilerinin ağır yıkıntıya uğramış olmasından kaynaklanan travma ile baş etmeye çalışmaktadır" dedi.

“DEPREM SAYFASI KISA SÜRE SONRA KAPANACAK”

Tan, yazısına şöyle devam etti: "Toz bulutu dağılmaya başladığında, gelişmelerin çok farklı bir dinamik kazanacağını ve fiziki depremin tetiklediği büyük bir siyasi deprem ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. İşte bu siyasi depremin, Türkiye’nin doğru bir yönetime, temel hak ve özgürlüklere, hukuk ve adalete yeniden kavuşmasını sağlayabileceğine inanıyorum.

Deprem sayfası belli bir süre sonra kapanacaktır. Ancak, hurafeleri akıl ve bilime tercih etmeyi sürdürdüğümüz, hatalarımız ile yüzleşmeyi başaramadığımız ve sorumlulardan hesap sormadığımız takdirde acılarla dolu yeni bir sayfa açılması kaçınılmazdır."

Editör: Haber Merkezi