İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tatlıoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bursa'nın iyi yönetilmediğine bir kez daha dikkat çekti.

“AYIN SONUNU GETİREMİYORLAR”

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in Anadolu’yu karış karış gezdiği, yaşanan sorunları bizzat tespit ettiğini belirterek, "Türkiye'de emekliler çok zor durumda yaşıyor. Emekliler torunlarından kaçıyor. Asgari ücretli ayın sonunu getiremiyor. Çiftçi borç içinde, hayvancılık yapanlar girdi maliyetlerinden dolayı üretimden çekiliyor. Türkiye'de 13 milyon çalışan var. Sanayiler de katlanmış maliyetler var. 2012-2013 yıllarında 950 milyar üretirken bugün bundan daha az üreten bir ülke var. Türkiye denetlenemez ve sorgulanamaz bir halde" diye konuştu.

“DÜNYADA BÖYLE BİR FAİZ YOK”

Bankaların merkez bankasından yüzde 14'le para alıp sattıklarına değinen Prof. Dr. Tatlıoğlu, "Kur korumalı mevduat sistemi nereden çıktı? 30 milyar rezervi olan Merkez Bankası şimdi zararda. Merkez bir işletme olsaydı batmış olurdu. Hazine içerden borçlanırken bile dolarla borçlanıyor. Kur korumalı mevduatın yıllık bileşik faizi yüzde 107. Dünya böyle bir faizi bilmiyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynaklarını bu derece tüketen siyasal iktidarın siyasi ahlak gereği bu işi milli iradeye götürmelidirler" şeklinde ifadeler kullandı.

“ SOSYAL ALTYAPI GELİŞMİYOR”

Bursa’nın ihracatta öncü bir şehir olmasına rağmen hakkını alamadığını ve kentin iyi yönetilmediğini belirten İsmail Tatlıoğlu, "Tekstil ve otomobil sanayisinin başkenti Bursa. Bursa'nın Türkiye'den aldığı kişi başına milli gelir düşmüş durumda. Daha önce 113 lira olan kişi başına düşen milli gelir 100 liraya düşmüş. Bursa demir yolu bulunma sıralamasında 58. sırada, karayolunda hakeza öyle. Türkiye İstanbul'dan sonra en büyük 2. İhracatçı şehir olmasına rağmen hakkını alamıyor. Bursa bunları hak etmiyor mu? Bu nedenle sosyal altyapı gelişmiyor. İnsanlar hafta sonları Bursa'dan İstanbul'a gidiyorlar. Bursa içinde zor hareket edilen, zor ulaşılan bir şehir oldu. Bursa bunları hak etmiyor. Eskişehir'le Bursa'yı karşılaştırdığımızda maalesef sınıfta kalırız. Bursa'yı yönetenlerde sıfır vizyon var. vizyonsuz bir şehir meydana getirdiklerine üzülerek şahit oluyoruz. Dünyanın en kötü prpjesi olan T2 tramvayı eleştirilerimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor” diyen Tatlıoğlu, isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştirerek, “Bursa’da 2009’dan beri belediye başkanı olmasaydı, bu kent muhtarlar tarafından yönetilseydi, böyle kötü yönetilmezdi" dedi.

Editör: Haber Merkezi