Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, adaletsizliğin bu kadar zirvede olduğu bir dönemi görmediğini dile getirdi.

İşte Karamollaoğlu’nun haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamadan öne çıkanlar:

Elbette insanımızın öncelikli gündemi ekonomi herkesi ve her kesimi etkiliyor. İşçi ve memuru, dar gelirliyi başka, esnafı başka, üretici ve iş insanlarını başka şekilde etkiliyor. Fakat sebep-sonuç ilişkisini takip ettiğimizde; adalet konusunda yaşanan eksikliğin, ekonomi başta olmak üzere, diğer tüm problemlerimizin kaynağı olduğunu görüyoruz.

“ADALET OLMADAN DEVLETİN VARLIĞINDAN BAHSEDİLMEZ”

Çünkü adalet; mülkün, devletin temelidir. Adalet olmadan devletin varlığından bahsetmek mümkün olmaz! Bunun için; “önce adalet, her zaman adalet ve herkese adalet” demek mecburiyetindeyiz. Adalet olmadan olmaz, olmuyor da nitekim! Bir yerde adalet eksikliği varsa; başka hiçbir şey tam olmuyor. Tabiri caizse adalet açığı kapanmadan; bütçe açığı ve cari açık kapatmak da mümkün değil.

“BU ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Adana’da, Furkan Vakfı Başkanına ve arkadaşlarına polisin sert müdahalesi gündeme yansıdı. Bu nasıl bir psikolojidir anlamak mümkün değil? Sebebi ne olursa olsun; gerekçesi ve içeriği ne olursa olsun, basın açıklaması, yürüyüş ve protesto gibi en temel anayasal haklarını kullanan insanlara, böylesine şiddet uygulanması kabul etmemiz mümkün değildir.

“HADDİNİ AŞTILAR”

Kim olursa olsun. Jopla, biber gazı ve hatta plastik mermilerle; insanları itip tartaklayıp, vurarak haddi aşanlar hakkında derhal işlem yapılmalıdır. Yere kapaklanmış, kendini korumaya çalışan bir insana, hele de bir kadına vurulan o joplar, sadece o kişiye değil; bu ülkede adalet ve vicdan kavramlarına vurulmuş, yaralamış ve bir iz bırakmıştır.

Biz joplayanın ya da joplananın kimliğine, kılık kıyafetine takılıp kalmıyoruz. Bizim için esas önemli olan; o jopun o şekilde bir insanın sırtına inip kalkmasıdır! Hem de vatandaşları korumakla görevli emniyet mensupları tarafından.

Editör: Haber Merkezi