Market tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Elektrik ve doğalgaz zamları vatandaşı borç bataklığına sürüklüyor. Üç harfli marketlerle asıl sorunların ortadan kaldırılmak istenmesi tepkilere neden oluyor.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında AK Parti ve MHP’yi eleştirdi.

Karamollaoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Gerçek gündemler konuşulmasın diye her gün suni bir gündem üretiliyor. Ekonomi alev almış, kriz daha da derinleşiyor. Krizle mücadele etmesi gerekenler, krizin değil algının peşinde koşuyorlar.

Çok net ifade ediyorum; bu ülkedeki en büyük fırsatçı, bu iktidarın bizzat kendisidir! Evet, bu ülkenin bir "üç harfliler sorunu" vardır. O üç harfliler de AKP’dir, MHP’dir ve maalesef RTE’dir. Zincir marketin gerekliliğe vurgu yapan Erdoğan, şu an marketleri karşısına alıyor. Marketler taşlanıyor, mafya vari kişiler, iş adamlarına hakaretler yağdırıyor.

Hayat pahalılığını, zincir marketlere yıkıyorlar. Adı geçen marketlere hiç gitmeyen tuzu kurular şimdi boykot çağrısı yapıyorlar. İnsanlara doları boykot edin diyenler bunlar. Bugünkü hayat pahalılığının sebebi üç harfli marketler değil MHP'ye pranga ile bağlı olan AK Parti, VE Cumhur İttifakı'dır. Suçlu iktidardır, iktidarın yanlış politikalarıdır. Birkaç marketle baş edemeyen bu iktidarın beceriksizliği endişe vericidir.

Kira fiyatlarında da ev sahiplerini sebep bulmaktadır bu iktidar. İktidar şimdilerde başka bir algının hamurunu şekillendiriyor. TÜİK'e göre enflasyon düştü gibi gözüküyor. İktidar yüzde 10'dan yüzde 80'lere çıkardığı enflasyonu 'şimdi nasıl düşürdük' diyecek. Ama fiyatların nasıl arttığını vatandaş yaşayarak görüyor. TÜİK fiyatları gerçekleri yansıtmıyor.

EYT, ENFLASYON VE ZAM SAĞANAĞI

Sayın Erdoğan, Türkiye'de olup biteni sosyal medyada göremiyor. Bir teklifimiz var. Kendi yandaşları her şeyden memnun. Türkiye'de herkesin memnun olduğunu zannediyor. Bundan kurtulabilmesi için sosyal medyadaki profilini kişiselleştirilmiş gündemden çıkartıp, Türkiye gündemine almalı. Bunu gerçekleştirirse o zaman Kanun Hükmünde Kararname mağdurlarından, enflasyondan, işsizlikten, değer kaybeden liradan, EYT'lilerden, akaryakıt zammından ve çok daha fazlasını bizzat kendisi görecektir.

2023 yılında seçim sonrası atılım yılına gireceğini söyleyebiliriz. Her türlü tahribatı, çok kısa sürede ortadan kaldırıp, kısa sürede atılım süreci başlatacağız. Bunu Millet İttifakı olarak diğer tabirle altılı masa olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Türkiye'yi krizden çıkarmak için 2023 yılı bir fırsattır. Bizim vizyonumuz; kardeşçe yaşanabilir bir Türkiye oluşturmaktır. Taban tabana zıt fikirleri savunup, kardeş olmaktır.”

Editör: Haber Merkezi