Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Haftalık Basın Toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Gara şehitleri üzerinden iktidara yüklenen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir şehit annesinin, AK Partisi Rize Kongresi'nde aranmasına tepki gösterdi.

‘BAŞARISIZLIK İKTİDARINDIR’

Konuşmasına Gara'da hunharca infaz edilen şehitlerimize Allah'tan rahme diyerek başlayan Temel Karamollaoğlu "yüreğimizi yakan, canımızı acıtan terörü lanetliyorum. Bu harekat niçin yapıldı? Bu sorunun cevabının mutlaka verilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamalarına bakılacak olursa; başarısızlıkla sonuçlanan bir kurtarma operasyonu olduğu anlaşıyor. Buna rağmen iktidarın, sanki bu başarısızlık muhalefete aitmiş gibi bir tavır sergilemesini kabullenmek mümkün değil" şeklinde ifadeler kullandı.

"ŞEHİT ANNESİNİN ARANMASI AYIP"

Erdoğan'ın parti kongresinde şehit annesini aramasını eleştiren Saadet Lideri şunları kaydetti: "Üzülerek ifade ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanının kongrede bir şehit annesini aramasını bir şov olarak görüyorum. Yapmayın Allah aşkına. Bu o kadar sırıtıyor ki. Sanki başka zaman kalmadı bir kongrenin süresi içinde herkese 'bak biz şehitlerimizin ailelerine ne kadar yakınlık gösteriyoruz' gibi bir tavrı sergilemek ayıptır. Kabullenmek mümkün değil. Etrafında bir tane adam yok mu ki Sayın Cumhurbaşkanım bu yanlış demiyor. Hakikaten üzüntümüz çok büyük.13 vatandaşımız doğrudan infaz edildi."

Editör: Haber Merkezi