SP’nin 8. Olağan Kongresi, "Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var" sloganıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olduğu kongrede, partinin toplam 1200 delegesinden, 1050'si oy kullandı. Kongrede yapılan seçim sonucu, oyların tamamı geçerli sayıldı. Karamollaoğlu, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi.

Milli Görüş camiasında coşkunun hakim olduğu görülürken, Temel Karamollaoğlu ekonomik sıkıntının halkı perişan ettiğini söyledi, Girdi maliyetlerini düşüremeyen hükümetin çiftçiyi, esnafı periaşn ettiğini belirtti. 

KAYA ASİLTÜRK LİSTEDE

Kongrede, 75 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 üyeden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listesi de belirlendi. GİK listesinde Atik Ağdağ, Birol Aydın, Cafer Güneş, YDK listesinde Mehmet Kaya Asiltürk, Bahaddin Elçi ve İbrahim Nedim Titiz öne çıkan isimler arasında yer aldı.

“İHALELER YOLSUZLUK YAPMAK İÇİN KULLANILIYOR”

Temel başkan sloganlarıyla kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini belirterek, “Ekonomi hayatımızı etkileyen derin bir yara haline gelmiştir. Devlet yönetiminde gömleğin ilk düğmesidir, adalet ve hukuk. Bir ülke düşünün yüzbinlerce insanı terör ile suçlansın. Adalet mekanizması yöneticiler tarafından kılıç gibi sallansın. KHK ile yüzbinler insan mağdur edildi. İnsanlar tweet atmaktan korkar hale geldi. Türkiye'de milyonlarca işsizimiz var. Ülkemizin her yıl milyarlarcası faiz lobilerine aktarılıyor. İnsanlar asgari ücrete mahkum edildi. Çalışanlar yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Emeklilerimiz ise durumu daha vahim. Yoksulluk her geçen gün derinleşiyor. Bir test kitabı olmuş 100 lira, bir baba nasıl alsın bunu. İhaleler yolsuzluk yapılmak için kullanılıyor artık. Bu durum karşısında insanın yüreği yanıyor. Bu ülkede halk ne istedi de size vermedi.

“ÜNİVERSİTE MEZUNLARI KASİYERLİK YAPIYOR”

Gençlerin Türkiye’den ümidini kestiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Eğitim, sağlık denilince akıllarına sadece bina geliyor. Her yıl işsizlik sayısına on binler diplomalı gencimiz katılıyor. Mühendisler motokuryelik, öğretmenlik mezunlar ise kasiyerlik yapıyor. Sağlıkta en iyi yetişmiş insanları, küstürdüler. Sonra da bu insanlara, giderseniz, gidin' diyorlar. İslam dünyası sahipsiz, coğrafyamız kan gölüne dönmüştür. Irak'ta katledilen milyonlarca Müslümanın katili kim. Erbakan Hocamızın davasından bir milim sapmadan izini takip etmek zordur! Yalana, iftiraya ve hakaretlere maruz kaldık... Parayla, makamla, şöhretle imtihan edilmek istendik! Dünden bugüne bu yolda savrulup gidenler oldu. Ancak işte bu salonda bir araya gelenler tavizsiz ve kararlı duruşlarından asla vazgeçmediler! Yeni bir başlangıcın şafağındayız. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz” ifadeleri kullandı.

“85 MİLYON KANACAK”

85 milyonun kazanacağı bir dönemi başlatacaklarını dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Cumhuriyetimizin "Yeni Yüzyılı"nı inşa etmek için, artık geçmişin travmalarından hep birlikte kurtulmamız gerekiyor. Bizler, ülkemizin her bir ferdinin ortak problemlerine çözüm üretmek adına; Ortak sorumluluklarımızı kuşanarak bir yola çıktık, bir masa etrafında bir araya geldik. Bu masada; Sadece 6 genel başkan yok! 85 milyon insanımız hep birlikte bu masada oturmaktadır. Bu masa, kaybedilecek seçimin ardından yaşanacak bir 5 yılın daha ülkemize ve insanımıza neye mâl olacağını gayet iyi bilenlerin kurduğu bir masadır. Bilinsin ki, bu devir kapanmıştır artık! 85 milyonun kazanacağı bir dönemi başlatıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi