Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Memleket Buluşmaları programı kapsamında Trabzon 1. Olağan İl Kongresi’ne katıldı ve il binasının açılışını yaptı. Esnaf ziyaretlerinde bulunan İnce, Atatürk Köşkü’nü de ziyaret etti. Basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

MANDA YOĞURTLU ŞİFA TARİFİ

İnce, şunları dile getirdi:

“Soğan olmuş 6 lira, patates 10 lira, yumurta 2 liraya doğru gidiyor. Bu geçim sıkıntısının, bu hayat pahalılığının derinleştiği, kökleştiği bir Türkiye’de dün akşam tesadüfen yolda canlı yayından bir kesit izliyordum. Sayın Erdoğan konuşmuş bir televizyon kanalında, ben de o videoyu izliyordum. Aynen şöyle diyor; ben her akşam yoğurt alırım diyor. Ama öyle her yoğurt değil ha manda yoğurdu diyor. Eskişehir’den bizim belediyelerden geliyor diyor. Sonra içine kestane balı diyor. Kestane balının nereden geldiğini söylemiyor ama herhalde Rize’den geliyor. Sonra onun içine 3-4 tane Medine hurması doğrarım diyor, o da Medine’den gelecek. Sonra birazda yulaf atarım diyor.

Herhalde yulaf da Konya’dan mı gelecek nereden gelecek bilmiyorum. Bunu her akşam yerim, bu şifadır diyor. Herhalde şöyle zannediyor. 85 milyonun evinde Medine hurması var, Eskişehir’den gelen manda yoğurdu var, Konya’dan gelen yulaf var, kestane balı var, herhalde herkesin evinde var ama yemesini bilmiyorlar. Erdoğan da yemesini öğrensinler diye bunları anlatıyor. Herhalde böyle zannediyor. Gerçeklikten kopmak, hayattan kopmak böyle bir şeydir. Saraylı olmak böyle bir şeydir, bu tam bir saraylı. Bunun milletle alakası yok. Kopmuş bunun milletle alakası. Birisi de oradan çıkıp efendim ne yapıyorsunuz, Rize’den kestane balı, Eskişehir’den manda yoğurdu, Konya’dan yulaf, Medine’den hurma… Ne yapıyorsun sayın cumhurbaşkanım diyemiyorlar. Ya ne diyorsun sen sayın Erdoğan? Sayın Ak Parti Genel Başkanı sen ne diyorsun ya? Millet kuru ekmek kuyruğunda. Benzini kokluyor ya arabalar. Sen bunun farkında değil misin? Millette var da yemesini bilmiyorlar, arkadaş da öğretiyor millete, bak böyle yiyin ki şifa bulursunuz diyor. Dalga geçiyor milletle.”

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

“Kuru ekmek kuyruğunun, yağ kuyruğunun, benzin kuyruğunun olduğu bir Türkiye’de insanlara Medine hurmalı, yulaflı, kestane ballı, manda yoğurtlu gece yiyeceği önerisi veriyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim yani. Sen kaybetmeyeceksin seçimi de kim kaybedecek? Kaybetmelisin yani. Sen kaybetmiyorsan eyvah eyvah 85 milyon çok kötü bir şekilde kaybedecek zaten. Ayrıca bir de ortağı var. O da diyor ki “köprü paranız yoksa yüzün.” Yüzme biliyor mu bilmiyorum ama yüzün diyor.”

BEN 2018 YILINDA DEDİM ERDOĞAN DÜN AKŞAM DİYOR

“2018 yılında meydanlarda, çobanların sigorta primini devlet ödesin dedim. Bakın hayvancılık bitiyor. Bundan altı ay önce de üretim seferberliği başlatın dedim. Şimdi Allah’a şükür muhalefet de, iktidar da başladılar üretim seferberliği demeye. Kopya çekmek serbest, çekebilirsiniz. Sonuçta bunlar millet için. Erdoğan akşam diyor ki; çobanların sigortasını biz ödeyeceğiz. Anlıyorsun da geç anlıyorsun. 3,5 sene önce söyledim ben bunu. Muhalefetten de cılız sesler geliyor. Üretim üretim diyorlar. Bakın öğretmen edasıyla bir defa daha anlatayım size de, kopyayı doğru çekin. Şimdi tane tane anlatacağım, iktidarda anlayacak, muhalefette anlayacak.”

Editör: Haber Merkezi