Memleket Partisi’nde istifa dalgası yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi’nin ardından Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Çiçek, Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ayça Özsoy Sarıkamışlı partideki görevlerinden istifa ettikleri duyurdular.

Mustafa Kemal Çiçek, istifa kararını “Genel Disiplin Kurulu üyelerimizin taktir ve oyları ile seçilerek, yürüttüğüm Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkanlığı vazifemden lüzumuna binaen istifa ediyorum” diyerek açıkladı.

Memleket Partisi Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ayça Özsoy Sarıkamışlı ise istifanı kararını sosyal medya hesabından duyurdu ve “Gördüğüm lüzum üzerine partide mevcut Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı görevimden ve tüm görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin Üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Parti hepimizin partisidir. Mücadeleye devam!” mesajını yayımladı.

NE OLMUŞTU?

Çelebi istifa gerekçesini sağlık sorunlarını göstermişti. Geçtiğimiz yıl CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Çelebi, Twitter’daki paylaşımında “Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi