Ankara kulislerinde, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin gönderileceğini söyleyen gazeteci Erdal Sağlam, yerine AK Parti kabinesinin eski bakanlarından Mehmet Şimşek’in geleceğinin konuşulduğunu belirtti.

KRT'de katıldığı canlı yayında Ankara kulislerinde konuşulan çarpıcı bir bilgiyi paylaşan Sağlam, Bakan Nebati’de bir telaş olduğunu, hesapların da bunu gösterdiğini söyleyerek, “Zaten Bakan Nebati’nin her gün ortalığa çıkıp konuşması hayra alamet değildi zaten. Bu tür söylentilerle de birleşince olmaz değil yani” dedi.

Sağlam, Bakan Nebati’nin yerine Mehmet Şimşek’in gelmesi ile bir politika değişikliğinin yaşanıp yaşanmayacağını bilmediğini söyledi.

“HER GÜN KONUŞMASI HAYRA ALAMET DEĞİL”

Sağlam, Bakan Nebati’nin yerine Mehmet Şimşek’in gelmesi ile bir politika değişikliğinin yaşanıp yaşanmayacağını bilmediğini söyledi. Şimşek ile Bakan Nebati’yi karşılaştıran Sağlam, “Mehmet Şimşek’in kredibilitesi Nureddin Nebati ile kıyaslanmaz. Piyasalar tarafından sevilen birisidir" dedi. Sağlam, şöyle dedi: "İki gündür bir laf dolaşıyor. Nebati’nin gidip Mehmet Şimşek’in geleceği konuşuluyor. Hatta şöyle yorumlar var; Mehmet Şimşek istemiyor ancak zorluyorlar bakan olması için. Nebati’nin her gün çıkıp konuşması hayra alamet değil. Şimşek gelirse politika değişikliği olacak mı? Göreceğiz. Şimşek’in kredibilitesi çok yüksek. Dünya piyasasında saygınlığı olan ve tanınan biri."

Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetlerinde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi