Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "28 Şubat darbesi tarihimizin kara sayfalarından biri olarak tarihimize kazınmıştır. Darbe şakşakçılarının desteği ile ortaya çıkan 28 Şubat vakası tüm benzer olaylar gibi zaman içinde milli irade tarafından elbette tasfiye edilmiştir” açıklamasında bulundu.

ELEKTRİKTE KDV DÜŞTÜ

Maliyet artışlarını tetikleyen, emekli, işçi, esnaf, iş insanlarının tepkisine neden olan elektrik zamlarıyla ilgili olarak Erdoğan, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Elektrikte kullanım kotası günlük 8 aylık 240 kilovatsaate çıkarıldı. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Yaz aylarıyla birlikte milletimizi günlük hayatında sıkıntıya sokan enflasyon sorununu önemli ölçüde kontrol altına almış olacağız" dedi.

1 Ocak 2022 tarihinde başlayan elektrikte alt limit uygulaması ve zamlı tarife Türkiye'de birçok iş yeri ve esnafı zora soktu faturalar bir önceki döneme göre yüzde yüzden fazla artmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni elektrik tarifesi 1 Mart itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

Editör: Haber Merkezi