Tekstil ve otomotiv sektöründe Türkiye’nin lider şehirlerinden olan Bursa, iç ve dış ticarete köprü olmaya devam ediyor. ‘İş Geliştirme Buluşması’ kapsamında Konya ASRİAD yönetimini Bursa’da ağırlayan ASRİAD Bursa Şubesi, Konyalı iş insanlarıyla bir araya geldi. Başkan Mehmet Karakoyun, farklı sektörlerden iş insanlarıyla ekonomiye can suyu olmak, tanışmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Konyalı iş adamlarını da sanayi ve kültür kentinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi, sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Gerçekleşen buluşmada iş adamları ikili görüşmeler yaptı, iki şehir arasında, farklı alanlarda istihdamla ilgili ön görüşmelerde anlaşmalar sağlandı. Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Ali Turgut da iki güzel ilin insanlarını Bursa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. ASRİAD çatısı altında bir birleriyle ticaret hacmini arttırmaları gerektiğine dikkat çekti.

‘KÜRESEL ŞEBEKELERİN HESABI BOZULDU’

Toplantıya konuşmacı olarak katılan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa’nın ihracatta öncü şehir olduğunu, ülke ekonomisine katma değer kattığından söz etti. Mesten, son siyasi gelişmelerle ilgili ise şunları söyledi: Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor. Gezi kalkışması, 17-25 kalkışması, 15 Temmuz. Geçtiğimiz yıl dövizde yaşanan gelişmeler, bunların tamamı Türkiye’yi diz çöktürme operasyonlarıydı ama başarmadılar. Bunu dövizdeki gerilemede gördük, demek ki ülke ekonomisi güçlüymüş. Biliyoruz, işimiz kolay değil ama Türkiye asla birilerinin lokması da değil. Küresel şebekeler şunu gördü, karşılarında diz çökmeyen Türkiye var artık. Bunu anladılar ve her konuda masaya oturup konuşmak, anlaşma zemini aramak zorunda kalıyorlar. İşte Barış Pınarı harekatı, eğer Türkiye’nin stratejisi olmamış olsaydı bu operasyonu bize yaptırtmazlardı’ dedi.

‘2023 HEDEFLERİNE HIZLA İLERLİYORUZ’

Vaat edilmiş topraklarda, Ortadoğu’da egemen güçlerin karşısına dikilen, hesap soran Türkiye’nin birilerinin tüm hesapları bozduğuna dikkat çeken Osman Mesten, “Bugün gelinen noktada Türkiye ABD’nin çizdiği senaryolara evet diyen bir ülke değil. Artık egemenler karşısında eğilip, bükülen Türkiye yok. Hesapları bozan bir ülke var. Ortadoğu’da 100 yıldır bir oyun oynanıyor, şimdi o oyun bozulmak üzere, aktör biz olacağız, akan kan ve gözyaşını dindirecek olan güçlü Türkiye, vaat edilmiş topraklara barış getirecek. İş adamları olarak da sizler, bu sürecin bir parçasısınız. 2023 hedeflerine hızla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

‘ANADOLU’YA TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK’

Tarih, kültür ve sanayi şehrinde ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ASRİAD Konya Şube Başkanı Mustafa Balta, her alanda bir olmak, diri ve güçlü olmak zorunda olduklarını işaret etti. İş buluşmaları sayesinde sektörler ne olursa olsun, ticaret kapılarının sonuna kadar açılacağını, üretimin artacağını belirtti. Balta yaptığı konuşmada şöyle konuştu: Anadolu’ya tersine göçü başlatmak zorundayız. Bunun için de üretimi arttıracak adımlar atmalıyız. Batı şehirlerine göç eden insanlar, Anadolu’da iş bulamadıkları için doğdukları kentleri terk ediyorlar. Biz ASRİAD olarak Anadolu’yu istihdamla, tarım alanlarındaki ekilebilirliğini arttırarak, hayvancılığı zirveye çıkararak köprü olacağız. Bu sayede Anadolu’nun insansızlaşmasına son vereceğiz. Bizler bunun için bu çatı altındayız, ülkemizin kalkınması için el ele vermek zorundayız” diye ifadeler kullandı.

Baculhaber.

Editör: Haber Merkezi