Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’den ‘10 bin dolar alan siyasetçiyi’ açıklayacağım demesinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, Soylu’nun kamuoyunu bilgilendirmemesine tepki gösterdi. Öztrak, haftalık değerlendirme toplantısındaki konuşmasında, "Bu mafya elebaşına, Cumhur İttifakı’nı desteklemek üzere, mitingleri kim yaptırdı?" diye sordu, Soylu’ya sert tepki gösterdi.

‘KİM KORUMA VERDİ’

Öztrak, şunları söyledi: “Bu mafya elebaşına, Cumhur İttifakı’nı desteklemek üzere, mitingleri kim yaptırdı? Dış güçler mi? Bu mafya elebaşına, Türk polisini kim koruma verdi? Dış güçler mi? Bu mafya elebaşı, “Akademisyenlerin kanlarında banyo yapacağım” dediğinde, kim bu tehdidi cevapsız bıraktı? Dış güçler mi? Hayır. Bunların hepsine Cumhur İttifakı ve AK Parti icazet verdi. Çünkü bu suç örgütü elebaşı, o dönemde evin has çocuğuydu. Şimdi kendi evinde ipleri elinden kaçıran Erdoğan, çizilen karizmasını, millete ve Millet İttifakı’na racon keserek kurtaracağını sanıyor. “Bunlar iyi günleriniz” diyerek, Millet İttifakı’nı tehdit etmeye kalkıyor. Demokrasilerde raconu millet keser. Erdoğan bunu unutmuş” şeklinde ifadeler kullandı.

‘ERDOĞAN ÇAĞIRIP SORMADI’

CHP’li Faik Öztrak söylerini şöyle sürdürdü: “Şimdi herkes soluğunu kesmiş, suç örgütü elebaşı, “10 bin dolar maaşa bağladığı siyasetçiyi açıklayacak” diye, Pazar günü saat 7.30’u bekliyor. Bunu İçişleri Bakanı açıkladı. Görevini yaparken öğrendiği bu ismi savcılara bildirmedi. Türk Ceza Kanunu’na göre suç işledi. İçişleri Bakanı bu ismi birilerine gözdağı vermek, siyasi kumpaslarında kullanmaya devam edebilmek için, sumen altına sakladı. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Erdoğan da, kendi atadığı İçişleri Bakanı’nı yanına çağırıp, “Kim bu mafyadan maaş alan siyasetçi?” diye sormadı. Meclis Başkanı, milletvekillerini töhmet altında bırakan bu bakanı çağırıp, “Bu siyasetçi bir milletvekili mi?” diye soramadı. TBMM Başkanı bunun açıklanması için beklentilerini bakana “yazılı ve sözlü” ilettiğini söyledi. Ama cevap alamadığını da ikrar etti. Belli ki, millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı, atama bakan tarafından kale alınmadı. Meclis başkanının ana muhalefet partisi genel başkanına celallenerek bu rezaletin üstünü örtmeye çalıştığını anlıyoruz. Meclis başkanı, Meclis’in itibarını korumak zorundadır. Bu durumda yapılacak iş bellidir: Ya meclis başkanına cevap vermeyen atama bakan istifa edecek, ya atama bakanın cevap vermediği Meclis Başkanı istifa edecek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi