Emekli ve memur maaş zammı ile asgari ücret zammı uzun süreden beri Türkiye'nin en önemli konularından Biri haline dönüştü. Hayat pahalılığı ve Enflasyonun artması sebebiyle herkes maaşlara zam gelecek mi sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi beklenen Haber geldi. Maaşlar tek tek değişti emekli ve memur maaş zammı kesinleşti. Asgari ücret zammı içinde Ankara kulislerinde çok önemli bilgiler var. Peki zamlı maaşlar ne kadar oldu? Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam geldi? Maaş zammı son dakika haberleri ve detaylar haberimizde…

Emekli ve memura zam son dakika gelişmeleri Milyonlarca kişi tarafından 28 Mayıs seçimleri öncesinde de yine en çok takip edilen başlıklar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce defalarca yaptığı açıklamalarda memur emekli Asgari ücretli hiç kimsenin enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini söylemişti. Buna ek olarak önce en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükselmiş, ardından kamu işçisinin taban ücreti 15.000 TL'ye yükseltilerek %45 zam yapılacağı açıklanmış ve son olarak da en düşük memur maaşının 22.000 TL olduğu duyurulmuştu. Emekli ve memurlar bu rakamlardan yola çıkarak Temmuz ayı maaşlarını merakla takip ediyordu. Nihayet beklenen o Haber geldi. Emekleme memur maaşlarına yapılacak artış açıklandı. Peki, zamlı memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli ve memura ne kadar zam geliyor?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak temmuzda maaşları ne kadar zam gelecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde hem memur maaşları ile ilgili hem de en düşük emekli maaşı ile ilgili açıklama yapmış ve müjdeli haberleri duyurmuştu. Ancak yüksek kademede ki memurlar ve yüksek maaş alan emekliler Temmuz ayında yapılacak olan zam oranlarını seçim öncesinde öğrenmek istiyor. Oy kararını buna göre vermek isteyen emekli ve memurlar için Ankara kulislerinden bazı bilgiler gelmeye başladı. Alınan bilgiye göre memur ve emekli maaşlarına zam %45 oranında olacak. Yani enflasyon ve refah Payı ile birlikte Maaşlar %45 artış gösterecek. Elbette kesin bir açıklama için ilk tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri heyecanla bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA 2023

Gündemdeki diğer bir konu ise asgari ücret zammı. Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak ne zaman zam gelecek sorusunun yanıtı 8 milyona yakın çalışan tarafından en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Asgari ücret zammı içinde beklenen zam oranı %45-50 arasında oldu. SGK uzmanı Özgür Dursun Temmuz ayında net asgari ücretin 12.500 TL olacağını öne sürdü. Asgari ücret zammı için son karar seçimlerin ardından Haziran ayı sonunda Temmuz ayı başında toplanacak olan asgari ücret tespit Komisyonu tarafından verilecek. Konu ile ilgili net açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Tüm haberlercom

Editör: Bilal Kayaaltı