Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kaldı.

Seçim Türkiye tarihin en önemli seçimi olacak. Bu seçimde öyle hafife alındığı gibi değil, gerçekten soğanı evine götüremeyenlerle lüks içinde ne yiyeceğini şaşırmışlar arasında geçecek.

Bu seçim evine kırmızı et götüremeyenlerle teknede kuzu çevirme partileri yapanlar patlayıncaya deveyi hamutuyla götürenler arasında bir seçim olacak.

Vatandaşın derdi evine bir lokma helal ekmek götürmek. İnanın sahalarda birçok kesimden insanla konuşuyor nabzını tutuyoruz gazetecilerin böyle bir özelliği var. Konuştuğumuz çoğu vatandaş artık ötekileştiren dilden bir tabancadan daha tehlikeli olan nefret dilinden bıkmış. Her gün her an her televizyon kanalında siyasilerin yaptığı hakaretvari dil ve ötekileştirme mitinglerine dönüşen seçim kampanyalarından bıkmış durumda. Vatandaşın tek derdi huzur…

Vatandaşın derdi, bilmem ülkenin neresinde devletin sana imkan sağladığı altına kura çekmeden verdiği yerli otomobil değil…

Elbette her bu ülkenin evladıyım diyen bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu içen havasını soluyan yerli üretimden dolayı göğsü kabarıyor. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi tek dertleri yerli üretim değil tek dertleri geçim…

Bakın iktidar partisi mensupları geçen seçimlerde olduğu gibi halkın arasında değiller. Bunun elbette bir nedeni var sokağın tepkisinden çekinen adaylar çarşı pazara çok inmiyor. İndiklerinde onlar da olan bitenin farkındalar. Çünkü bu ülkede her şeyin çok pahalandığını en temel gıda ürünlerine bile yanaşılmadığını onlar da biliyor.

Peki bunu bildikleri halde neden bir çözüm sunamıyorlar, nedeni adaylıktan bazı menfaatlerden olmamak. Konuşsa aday gösterilmeyecek belki konuşsa gerçekleri dile getirse sadece gördüklerini raporlayıp üstlerine verse çarşı pazara gözü kulağı kapalı olanları bir nebze uyandırır ancak bunu yapmıyor sıralamada garanti gözü ile bakıyorsa bir de suya sabuna dokunmuyor. Aslında bu seçim diğer seçimlerden çok farklı çünkü bu seçimde ilk defa oy kullanacak 5 milyon genç oy kullanacak.

Gençlerin LGBT, yerli milli teknofest çok ilgi alanında değil gençler okulda kantinde rahatlıkla bir tost alabilme hesabında. Gençler erkek erkeğe kız kıza takıldığında ötekileştirilmeme derdinde, genlerin derdi telefonlarındaki internet paketi hesabında telefonuna paket yükleme derdinde hal böyle olunca bu seçimin en temel belirleyicisi gençler olacak.

Soğan edebiyatı yapmayın yatırımlara bakın diyorlar. Yapılan yatırımlardan yandaşlar yararlanıyor. En lüks otomobilleriyle onlar duble yollardan dolara endeksli köprülerden geçiyor. Eskiden herkesin bir hayali vardı şimdi 10-12 yaşlarındaki çocukların dilinde siyaset bu çocukların hayalleri çalındı bu çocuklar gençler her akşam evde konuşulan ekonomik muhabbetlerden bıkmış. Onun için ben bu seçimi çok önemli ve kıymetli buluyorum.

Terör yaftası, din istismarı karşılık bulmuyor…

Sabahtan akşama ona terörist buna dinsiz kıblesiz demenin artık hiçbir karşılığı kalmadı. Çünkü eylem ve söylem birbirinden çok farklı. Din siyaseti yapana bakıyorsun oğlu dinde olmayan davranış içinde terörist diye her önüne gelenlere bakıldığında bakıyorsunuz bir yerlerden fotoğrafı çıkıyor. Artık ne eski seçmen var ne de eski siyasetçiler. Son düzlüğe girilirken son bir kez daha düşünülmesinde fayda var oyunu demokrasiden yana mı kullanacaksın yoksa hayatını iradeni yaşamını tek bir kişinin iki dudağı arasına mı bırakacaksın.

Ey kardeşim, abim, amcam, teyzem ablam aklını kullan araştır hiç kimse ama hiç kimse seni din adına vatan millet vatan adına aldatmasın gerçeği gör, elini vicdanına koy oyunu öylece kullan. Amca, teyze sen de oyunu torunlarının geleceğini düşünerekten kullan. Torununa istediği bir şeyi alamıyorsan sebebini sorgula, bugün cüzdanın dünden daha boşsa sebebini sorgula kendin için değil geleceğin için oyunu kullan. Oyunu kullan ki yarın telafisi mümkün olmayan vebal ve yeni günahlara fırsat verme. Her şeyin kazası olur ancak bu seçimin kazası olmaz. Bu seçim öyle bir seçim ki 5 yıl sonra kazası olmaz…