Uzun süredir kalemi  elime almıyordum. Bunda öncelikle,  ülkenin kısır döngüde devam eden siyasi süreci ve aldığım kişisel tavsiyeler ön plandaydı. Bu doğrultu da bir süre sessiz kalmayı tercih ettim. Fakat vicdanımı susturmayı da, artık kendime yaptığım bir haksızlık olarak değerlendiriyorum. Dolayısıyla aklım, fikrim ve vicdanım elverdiği sürece yazmaya devam edeceğim.

Malumunuz ülkenin gündemini yeterince meşgul eden seçim süreci var. Bu konuda herkes alabildiğince yazıp çiziyor zaten. Ben de her ne kadar rüyamda açık oturum yapsam da, şimdilik  sadece gözlemlerime yer vermeyi düşünüyorum.

Bursa ‘da  %86 gibi bir oranla Ak  Parti’ye  oy çıkan, gelişmişlik seviyesi düşük bir mahalle de yaşıyorum. Gelişmiş seviyesi  derken eğitim düzeyi, sosyokültürel  gelişmişlik, kentlilik bilinci gibi parametrelerden bahsediyorum aslında.

Sosyoekonomik gelişmişliği muadili birçok yerleşim yerine göre aslında ileridir. Fakat yaşam kültürü düşüktür. Bunu mahallenin sosyal yaşam alanlarının neredeyse  hiç olmamasından anlamak mümkün. Mahalleliler genel olarak talep ve isteklerini, seçimden seçime ziyarete gelen siyasilere dile getirirler ve Hindistan metrosuna benzer şekilde, toplu taşıma kullanmaya devam ederler. Çünkü bu istek ve taleplerin karşılığı, çoğunlukla seçim süreciyle sınırlıdır.

Bugün burada ele almak istediğim konu da buna yönelik aslında. Maalesef kaçak binalardan teşekkül eden mahalleye, siyasilerin geçmiş dönemlerde ki vaadi imar affıdır. Çünkü  AZ ÖLDÜK…

Geçenlerde bu mahalle de, belki de tarihinin en kalabalık mitingi gerçekleşti. Mitingi  Sanayi ve Teknoloji  Bakanı  Sn.  Mustafa  Varank düzenledi. Kendisini  birebir görme imkanım olsaydı, bir mahalleli olarak bazı sorularım olacaktı. Mitinge gitmedim ama buradan iletmiş olayım ;

“Sn Bakanım,  yakın zamanda büyük bir felaket atlattık. Uzmanlara göre, olası İstanbul depreminde Bursa ovasında ki yerleşimler büyük zarar görecek. Miting yaptığınız yer,  Bursa ovasının tam ortasında bir yerleşim yerdir. Mahallede ki yapıların ne kadar güvensiz olduğunu siz de fark etmişsinizdir. İnsanlar evlerini boşaltmamak için gerekli teknik testleri dahi yaptırmak istemiyorlar. Ortada böyle bir handikap varken, teknolojinin  en yetkili ismi olarak buralara daha güvenli yapılar inşa edilmesini ne zaman  destekleyeceksiniz ve bu değişimi ne zaman başlatacaksınız?”

Sormasam eksik kalırdı. Saygılarımla.