Sosyal yardımlar, dar gelirlilere destek vatandaşı ekonomik olarak rahatlatıyor. Bu kapsamda dul, yetim, hasta yakınlarına da ileri derecede katkılar sağlanıyor. Böylelikle ailelere destek çalışması aralıksız sürüyor.

AK Parti hükümeti sosyal yardımların kapsamını ve miktarını arttırarak, dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışmalarını yürütüyor. İşte sosyal yardımlarla ilgili detaylar…

Devletin ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım programları, artık memur maaş katsayısındaki değişimlere endekslenmiş durumda. Bu nedenle memur maaş zamları ve enflasyon farkı belirlendikten sonra, sosyal yardımlarda ciddi değişiklikler bekleniyor.

Ocak zammı yaklaşıyor ve yüzbinlerce sosyal yardım alan vatandaş, bu zamların kendilerine ne kadar katkı sağlayacağını merakla bekliyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenen Ocak ayı memur zammı yüzde 15 olarak kararlaştırıldı. Bu artış, Orta Vadeli Program’daki yüzde 65 enflasyon tahminine göre yüzde 49.46’ya çıkacak. Bu artış, sosyal yardımların yükselmesine imkan tanıyacak.

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen aylık, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş katsayısındaki artışa göre güncelleniyor. Halihazırda 65 yaş aylığı alanlara 2,348 TL aylık ödeme yapılıyor. Tahmin gerçekleşirse, bu tutar Ocak ayında 3,509 TL’ye yükselecek. 65 yaş aylığı için kişinin ve eşinin geliri dikkate alınıyor ve Ocak ayında asgari ücretteki artışla birlikte bu sınırlar da güncellenecek.

Çalışanlara özel finansal destek müjdesi duyuruldu! Hemen müracaat edin! Paralar hesaba yatsın Çalışanlara özel finansal destek müjdesi duyuruldu! Hemen müracaat edin! Paralar hesaba yatsın

Bakıma muhtaç yaşlılar ve engelliler için sağlanan evde bakım desteği, Ocak ayına ilişkin tahminlere göre 7,619 TL’ye yükselecek. Bu desteğe hak kazanmak için bakılan hane içindeki kişi başı gelir sınırı da Ocak ayında asgari ücret artışıyla birlikte yeniden belirlenecek.

Yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık 2,801 TL’den 4,202 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı ise 2,811 TL’den 4,202 TL’ye yükselecek. Halen hane içinde kişi başına düşen geliri 3,800 TL’nin altında olanlar bu aylıktan yararlanabiliyor.

18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına aylık 1,874 TL ödenirken, bu tutar Ocak ayında 2,801 TL’ye çıkacak. Bu destekten faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelir sınırı da artacak.

Tüberküloz veya SSPE hastalarına yapılan 7,619 TL tutarındaki yardım, Ocak ayında 8,219 TL’ye ulaşacak. Ayrıca, tüberküloz hastalarına ek olarak ilave aylık 600 TL bakım yardımı ödemesi yapılabilir.

Ailelere çocuklarının yanında bakımını sağlamak amacıyla verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de Ocak ayında memur maaş katsayısındaki artışla zamlanacak. Bu kapsamda, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenimde okuyan çocuklar için ödeme miktarları artacak.

Bu güncellenen yardım tutarları, ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağlayacak ve Türkiye’de sosyal yardımların dönüşümüne katkıda bulunacak. Ocak ayındaki memur maaş katsayısı değişikliği sonrası bu ödemelerin ne kadar artacağını bekleyen milyonlarca vatandaş, bu güncellemelerle ilgili güncel haberleri takip etmelidir.

Editör: Bilal Kayaaltı