Hak ihlaliyle karşı karşıya kalan, adalet arayışına devam eden Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurlarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Erken emeklilikle ilgili yeni süreç başladı, emekli olacakları şartlar oluşturuldu.

Staj ve Çıraklı Sigorta mağdurları için yeni bir adım atıldı, erken emeklilikle ilgili sevindiren gelişme yaşandı. Başlatılan çalışmalar kapsamında emekli olacaklar. EYT yasasının çıkmasına rağmen mağduriyetleri süren Staj ve Çıraklık mağdurları haklı mücadelelerinin karşılığını alacaklar.  İşte o sevindiren  detaylar.

EYT'yi kaçıran staj ve çıraklık mağdurları sayısı 1,5 milyona yaklaşırken konuyla ilgili büyük müjde az önce geldi. Erken emeklilik imkanı bekleyen staj ve çıraklık mağdurlarına kapılar sonuna kadar açılıyor. EYT bekleyen staj ve çıraklık mağdurları için yeni gelişmeler belli oldu. Son dakika haberinin detayları ve geri gelişmeler haberimizde…

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için EYT yasası Geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Ancak staj ve Çıraklık sigortası nedeniyle Mağdur olan vatandaşlar hükümete Çağrı yapmaya devam ediyordu. ne yazık ki 8 Eylül 1999 tarihli öncesi işe girişini belgeleyemeyen staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarının sayısı 1,5 milyonu aştı. Staj ve çıraklık mağdurları, kendilerinin de EYT kapsamına alınması için kampanya başlattı. Ve nihayet beklenen müjdeli haber verildi. Staj ve çıraklık mağdurlarına erken emeklilik kapısı açılıyor. Konuyla ilgili yeni detaylar az önce ortaya çıktı.

ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

EYT'de kapsam dışı kalan staj ve çıraklık mağdurları için staj ve çıraklık mağdurları Derneği tarafından açıklama yapıldı. Mart ayında çıkan EYT yasasında 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olduğunu belgeleyemeyen Staj Ve Çıraklık sigortası nedeniyle mağdur olan kişilere erken emeklilik hakkı için dernekler devreye girdi. Staj ve çıraklık mağdurları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada hükümete yeni başvuruların yapıldığı bildirildi. Milyonlarca kişi yeniden EYT kapsamına alınabilir.

MECLİS AÇILDIKTAN SONRA KESİNLİKLEŞECEK

Uzun süreden beri tepki gösteren ve hükümete çağrı yapan staj ve çıraklık sigortası mağdurları için dananın kuyruğu Ekim ayında kopacak. Şu anda TBMM'nin tatilde olması nedeniyle görüşmeler yapılamıyor. Ancak Ekim ayından itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan yeni teklifle birlikte sadece Çıraklık sigortası mağdurları için yeniden değerlendirme başlayacak. Bu defa staj ve Çıraklık sigortası mağdurlarının sorununun çözülmesi ve EYT kapsamına alınmaları bekleniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı