Bu ay katı atık bedellerinin su faturalarından çıkarılmasıyla ödenecek miktarlarda rahatlama olduğu sevindiren bir gelişme.

Fakat,

Daha önce alınan karara istinaden katı atık bedellerinin Büyükşehir Belediyesince tahsil edileceği bilinen mevzuat gerçeğidir.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara istinaden Bakanlığa " ilçe belediyeleri nasıl tahsilat yapacak" şeklinde görüş sorulduğunda aynı doğrultuda cevap verildiğini biliyoruz.

Çünkü;

Belediye meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınacağı belirtilmiştir. Bu maddenin uygulanmasına yönelik olarak atıksu ve evsel katı atık ile ilgili verilen tüm hizmetler karşılığında ortaya çıkan toplam maliyetin bu hizmetlerden yararlananlara yansıtılması yasal zorunluluk haline getirilmiştir.

Netice itibariyle konu net olarak çözüme kavuşmamıstır.

Önümüzdeki günlerde hem belediyelerin hem de vatandaşın gündeminde yer alacağı şimdiden bellidir.

Bundan dolayı;

Tüm gerekçe ve savunmalara rağmen aslolan vatandaşın durumudur.

Alt belediyeler su faturalarına yansıtılan atık toplama bedellerini meclis kararıyla tekrar gözden geçirmeli ve indirime gitmelidir.

Büyükşehir veya Buski;

Belirli oranda su tüketimini dar gelirli ailelere mevzuat izin veriyorsa bedelsiz ya da sembolik ücretle fatura etmelidir.

Diğer kullanım kademe ve fiyatlarına da tekrar göz atılmalıdır.

Önemli olan suyu az tüketenden az ücret alınmasıdır.

Velhasıl,

Su faturaları konusu acilen gündemden düşmelidir.

Bekleyip, göreceğiz.