Sedat Peker’in ortaya attığı uyuşturucu iddialarına hala cevap vermeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri  öncesi muhalefeti hedefe koyarak gündemi değiştiren açıklamalarına devam ediyor.

“MESLİSTE YÜZLERİNE SÖYLEDİM”

İstanbul’un  Fatih’ ilçesinde İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaretinde muhalefete yüklenen içişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan ekonomik sıkıntıyla ilgili gündemi değiştiren açıklamalar yapmaya devam ediyor. Hatırlanacağı gibi Soylu, geçtiğimiz günlerde, Millet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde darbe girişiminde bulunacağını söylemişti. Bakan Soylu bu sefer de, "Birileri de çıkmış, bana laf yetiştiriyorlar. Ya ben sizin kim olduğunuzu biliyorum zaten. Meclis’te yüzünüze söyledim, hepsi bunların Amerika’nın çocukları" çıkışında bulundu.

“AMERİKA’NIN BAŞINDAKİ ZAT”

Soylu konuşmasında, "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Bilal Kayaaltı