İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti. Ali Yerlikaya görevi Süleyman Soylu'dan dervaldı. Uyuşturucu kaçakçılarıyla yan yana fotoğrafları ortaya çıktığı dönemde eleştirilerin hedefine oturan, Sedat Peker’in iddiaları karşısında zorlanan Soylu,  devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Aziz milletimizi, birlikte emek verdiğimiz, mesai yaptığımız, acı tatlı birçok hatıraya ortak olduğumuz mesai arkadaşlarımızı ve tüm personellerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

HUKUK VE İNSAN HAKLARI VURGUSU

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerini belirterek, Temel referanslarımız hukuk ve insan haklarıdır. Ve bundan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Soylu’nun, 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanı adayı gösterileceği iddia ediliyor.

Hatırlanacağı gibi, uyuşturucu kullanırken görüntüleri ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu,  Süleyman Soylu ile yan yana fotoğrafları kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etmişti. Soylu, Sedat Peker’in ortaya attığı iddiaları yanıtsız bırakarak görevinden ayrılmış oldu. 

Editör: Bilal Kayaaltı