Türkiye’deki  mafya, uyuşturucu ve cinayet şebekelerine yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. 15 Temmuz’da TRT önünde önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte kalaşnikoflu poz veren, ‘Kaplan’ grubu olarak bilinen çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yanı sıra 4 kişi gözaltına alındı.

4 KİŞİ KAÇARKEN YAKALANDI

Yurtdışına kaçmak üzereyken çeteye operasyon yapıldı.  T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanında gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalandı.

SOYLU SONRASI KRİTİK OPERASYONLAR

Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi.  Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığından alınması ve emniyette önemli değişiklikler yapılmasının ardından gerçekleştirilen ilk kritik operasyonun Kaplan grubuna yönelik olması da dikkat çekti.

50 BİN EURO VE SİLAHLAR

Bursa'da alacak verecek kavgasında kan aktı! Bursa'da alacak verecek kavgasında kan aktı!

Öte yandan Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 Dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet Ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

KARA PARACININ UÇAĞINDA POZ VERMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Süleyman Soylu, kara para aklamaktan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağıyla da seyahat etmişti.

Editör: Bilal Kayaaltı