İktidar, piyasaları rahatlatmak ve güven ortamını sağlamak için süper adımlar atmaya devam ediyor. Annelere destek yardımlarının duyurusu yapıldı. Sosyal destek 6 çeşitte olacak, annelik sigortasıyla güvence sağlanacak, aynı zamanda emeklilik hakkı da gerçekleştirilecek.

Sosyal destekleri arttıran devlet, anne ve anne adaylarına ardı ardına müjdeler verdi. Devlet, farklı ödemeler yaparak ekonomilerine yardımcı olacak.

Yaşanan ekonomik kriz vatandaşları zor durumda bırakırken devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri de bir nebze olsun içleri rahatlatıyor. Kendi meslek kariyerini oluşturan ve çalışmak isteyen anneler için yeni destek ödemeleri gündeme geldi. Hem çocuğuna bakan hem de tam zamanlı işte çalışmanın yükünü kaldıran annelere devlet desteği geliyor. 6 farklı grupta yapılacak destek projeleri yoğun ilgi görürken konu hakkındaki araştırmalarda devam ediyor. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilenler…

DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Türkiye'de çalışma hayatına devam eden 10 milyon anne için yeni açıklamalar peş peşe geldi. Devam eden projeler ile birlikte farklı kalemlerde yapılacak yeni ödemelerde gündemdeki sıcaklığını koruyor. Anneleri 6 farklı uygulama kapsamında yardım yapılacağı belirtilirken hem çocuklarını büyütmesi hem de kariyerine devam edebilmesi amacıyla projenin geliştirildiği belirtildi.

Çalışan annelere özel sunulan haklardan biri de emeklilik imkanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Annelerin emekli olabilmesi için ödemeleri gereken primlerin 3’te 1’ini ödemesinin yeterli olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra annelere ödenek sağlayarak doğum izinlerinde prim ödemesi de devlet tarafından gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra 3 çocuğu olan bir anne için toplam 6 yıl prim ödemesi yapılmaktadır.

Annelere devlet desteğinin ardı arkası kesilmiyor. Doğum yapan anneye ilk çocuk için 400 TL, ikinci çocuk için 500 TL 3 çocuk için de 600 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

ANALIK SİGORTASI DEVREDE

Anne olma yolunda ilerleyen bir kadın için analık sigortası hamile kalması durumunda başlatılmaktadır. Analık sigortası kapsamında hamilelik sürecinin tamamı, doğum gerçekleştikten sonraki 8 hafta ayrıca çoğul gebelik içinde ilk 2,5 ay da gerçekleşebilecek annelikle ilgili rahatsızlıklar, gebelik ve engellilik durumu yer almaktadır.

Bu durumların önlenebilmesi amacıyla anneler analık sigortası kapsamında koruma altına alınır. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar kapsamında çalışmak isteyen annelerin çalışma ve üretim hayatları da desteklenmektedir.

Karar

Editör: Bilal Kayaaltı