Evet, basit gibi ama değil, biraz da kafa karıştıran, oysa yüksek sesle haykırmamız gereken sorulardan sadece birkaçı.

Böyle saçma soru mu olur, demeyin, sorunun öznesine bir daha bakın.

Bir hizmet ne için yapılır ve ne işe yarar?

Belediyeler ve başkanları hizmetlerini, kendilerine şehri yönetmeleri için bu yetkiyi veren o şehrin halkının yararını gözetmek, hayatlarını kolaylaştırmak için yapmalılar, doğru mu?

E doğru, öyle olmalı!

Peki, iktidar partisi AKP’nin kurulduğu günden bu yana kalesi konumunda olan ve Bursa’ya belediye anlamında gerçekten gerektiği, Bursalıların güvenlerinin karşılığı olan hizmeti layıkıyla verebildi mi 20-21 yıllık iktidarı boyunca?!

Sanmıyorum, bakın “emin değilim” demiyorum, sanmıyorum diyorum!

Bir Bursalı, Bursa sevdalısı olarak yazıyorum bunları. 

Ben Bursa’ya AKP tarafından gereken önemin ve hizmetin verildiğini görmüyorum.

Yok, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle yazıyorum, AKP, Bursalıları APTAL yerine koymaya devam ediyor.

Çok örnek var ama en göze batan 4 çarpıcı örneğe değinmek, birini de deşmek istiyorum.

1- Doğanbey TOKİ konutları, Bursa’nın bağrına çakılmış bir hançerdir.

2- Timsah Arena ve Bursaspor.

3- Kent Meydanı

4- T2 Tramvay hattı

Kent Meydanı-Terminal arasındaki tramvay hattı. Recep Altepe döneminde 2015 yılında 133 milyon liraya ihale edilen projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 olarak duyurulmuştu ama nedense inşası yılan hikâyeysine döndükten, Recep Altepe, bazı (diğer şehir) AKP’li belediye başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aforoz(!) edildikten sonra, yerine İnegöl’den tepeden inme şeklinde Alinur Aktaş geçmiş, bir önceki yerel seçimde de Mustafa Bozbey’e karşı kılpayı seçimi kazanmıştı. (Ya da CHP kaybetmişti de denebilir).

Neyse, T2 hattı 2 Temmuz 2022 tarihinde, işlemeye başladı ve bir yıldır da Kent Meydanı-Terminal arası yolcu taşımaya devam ediyor.

Ediyor etmesine ama sıkıntılar da dikkatlerden kaçmıyor!

Hani dedim ya üstte “Bir hizmet ne için yapılır ve ne işe yarar?” diye…

T2 tramvay hattı da tek kelimeyle ucube, yarım-yamalak, amacına layıkıyla hizmet etmeyen, yaptık mı yaptık, “oldu-bitti”ye getirilmiş, göz boyamadan başka bir şey olmadığını her geçen gün hissettiriyor.

Mesela, ray bağlantısı olmasına rağmen neden sadece Kent Meydanı’na kadar gelip duruyor T2 hattı, neden hala Çarşamba-Altıparmak-Heykel hattına entegre edilmedi, bu yapılmadan neden hizmete sokuldu?

Mesela, neden kışın saat 22:00, yazın 22:40’a kadar hizmet veriyor?

Evet evet, şaka değil bizzat ben tanık oldum, önceki gece saat 23:00 gibi Kent Meydanı’ndan binmek istediğimde seferlerin saat 22:40’ta sona erdiğini öğrendim!

Ya arkadaş, sen bu hattı insanlar Terminal’e kolay, güvenli ve ucuza ulaşsınlar, Terminal’den gelen yolcular da aynı şekilde şehir merkezine intikal etsinler diye yapmadın mı?

Peki hangi akla seferler saat 22:40’tan sonra yapılmaz!

Terminal 24 saat aktif ve insanlar oraya ulaşmaya çalışıyorsa, siz bu T2 Tramvay hattını ne için açtınız?

Yolcu sayısı mı az, zarar mı ediyor?

Terminal’den şehir merkezine yolcu taşıyan belediye otobüslerinin bilet fiyatları daha yüksek olduğu için, tramvayın ucuz olması münasebetiyle zarar ettirdiğini mi düşünüyor BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi?

Gece 24:00'ten sonra belediye otobüsleri çift tarifeye geçiyor, BURULAŞ’a daha çok kazandırsın diye mi böyle "şahane!" bir uygulamayı tercih ediyorlar, açıkçası makul ve mantıklı bir yanıt bulamıyorum!

Buradan Sn. Alinur Aktaş ve BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’a sesleniyorum: Bursa halkı 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşmuyor. Yaşlılarımızı kendinize oy potansiyeli olarak görebilir onlara yönelik kararlar alabilirsiniz. Amma ve lakin belediyecilik hizmetinin kentte yaşayan herkese aynı oranda, çoğunluğun memnuniyetini gözeterek yapılması gerektiğini unutmayın!

Bir hizmet yapılacaksa, sadece yapmış olmak için değil, amacına yönelik ve işe ne kadar yarayacağını hesaba katarak yapmak gerektiğini anımsatmayı bir Bursalı olarak kendime görev sayıyorum! 

Yerel seçimlere şunun şurasında ne kaldı ki, belki de iktidar partisi muhalefetin, özellikle CHP’nin dağınıklığına ve kendi içindeki didişmelerine güveniyor olabilir, fakat belediye seçimlerinde halk partiye değil isimlere bakar ve bugüne kadar Alinur Aktaş, Bursalıların genelinden gerekli sempatiyi toplayabilmiş değil, Mustafa Bozbey’in ensesinde olduğunu unutmamalı, tabi Sn Erdoğan, Aktaş’ın yerine şapkadan yeni ve sürpriz bir tavşan(!) çıkartmazsa…