Milattan önce değil, şunun şurasında 4-5 yıl öncesine kadar Osmangazi ilçesi sınırlarındaki Tabakhaneler bölgesinin turizme kazandırılacağını söylüyordu, iktidarın Bursa’daki ileri gelenleri.

Mesela, vekil olmadan önce gittiği her yerde, termal ve sağlık turizmini akıllara kazınmasında büyük payı olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in mücadelesini bilmeyen yok.

Örneğin o Esgin, Tabakhaneler, diğer adıyla Sıcaksu bölgesi için şöyle diyordu, “Sıcaksu bölgesinde yabancı bir yatırımcı yatırım kararı aldı. Yapacağı tesisle 1 milyar lira yıllık gelir hedefleniyor. Kür merkezleriyle birlikte bu projeyi de yaşama geçireceğiz.”

Bölgeyle ilgili yatırımcılar ve projeler hazırdı. Burasının turizme kazandırılması için önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de büyük katkıları vardı.

Sonra acayip şeyler oldu, güzelim alan Alinur Aktaş sayesinde TOKİ’ye armağan edileceği duyuruldu, ihalesi yapıldı.

Her gittiği yerde Tabakhaneler bölgesinin turizme kazandırılacağını belirten Mustafa Esgin, Aktaş’ın bu adımına itiraz etmek şöyle dursun, susma orucuna başladı!

Güzelim bölgenin TOKİ tarafından betonlaştırılacağını duyan CHP ve İYİ Parti, geçen yıl Tabakhanelerde açıklamalar yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanlıştan dönmesini istediler.

Bursa’nın bu çok önemli bölgesi, Doğanbey TOKİ faciasıyla karşılaşmaması için bu kentte yaşayan duyarlı, aklıyla alay edildiğini düşünen kim varsa, Tabakhaneleri mahvedecek TOKİ hançerine dur demeleri gerekiyor.

Yani bu mevzu sürekli gündemde tutulmalı, Tabakhaneler turizm merkezi olmalı, Bursa’ya para kazandırmalı, birilerinin peşkeş alanı olmamalı.

Asfalta belediyenin ismini yazacak vizyona sahip Alinur Aktaş, 2018’de Tabakhaneler bölgesiyle ilgili Suudili yatırımcılarla görüştüklerini şöyle anlatmıştı:

“Tabakhanelerden Merinos’a kadar olan 120 dönümlük araziyi kendilerine vereceğiz. Burası termal turizm açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Burada ayrıca gerçek anlamda kongre turizmi yapılacak. Dünyanın en önemli organizasyonları buraya gelecek.”

O gün turizmin cazibe merkezi olacağını söyleyen bir belediye reisi, şimdi az katlı yutturmasıyla, konut pompalaması yapmasına müsaade edilmemeli.

Burasıyla ilgili verilecek mücadelede akıllara Yunuseli Havaalanı için gösterilen direniş getirilmeli.

Herkes biliyor ki, Yunuseli Havaalanı sürekli gündeme tutuldu, sonunda Aktaş ve taifesi geri adım atmak zorunda kaldı. Unutmayalım şehri müdafaa etmek için demokratik, azınlıkta kalmayan, büyük kalabalıklar geri adım attırır.

Yanı sıra,

Başka Bursa yok, betonun yenmediğini, yeşil alanlar sayesinde hayatta kaldığımızı aklımızdan çıkarmayalım.

Muhalefet, meslek odaları, az sayıda duyarlı dernek yöneticisi ve gazeteci de elini taşın altında tutmalı.