Yıllardır Almanya’da akademisyenlik yapan Sezai Coşkun, kendisine @skr_prtkli isimli sahte hesaptan iftira ve ağır hakaretlerde bulunulduğunu belirterek, avukatı Murat Arat aracılığı ile kamuoyuna açıklama yaptı. Kendisine atılan iftiralarla ilgili olarak yargıya başvuracağını duyurdu. Coşkun, bir insan taciz veya iradesi dışında bir eyleme maruz kaldığında hakkını aramasını en temel hakkı olduğunu, ancak bu tür eylem vuku bulmadığı halde, gerçekleşmiş gibi hareket edip, karşı tarafa iftira atılması hak arayışı değil alçaklık olabileceğini ifade etti.

Avukat Murat Arat, iftiralarla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

İşte Coşkun’un kamuoyuna Avukatı Murat Arat aracılığı ile, kendisine trol hesaptan yapılan iftiralarla ilgili açıklaması:

“Adıma, 16.12.2020 tarihinde @skr_prtkli isimli sahte hesap sahibi tarafında twitter aracılığı ile atılan iftira ile alakalı olarak açıklama yapma lüzumu hâsıl olmuştur.

Bir insanı tacize veya benzeri iradesi dışı bir eyleme maruz kalması durumunda bunu paylaşması, hakkını araması, destek istemesi mutlaka korunması ve kullanılması gereken bir haktır.

Kamuoyunun bu tür eylemler karşısında hassasiyetini canlı tutması ve tepki göstermesi de bir insanlık vazifesidir.

Akademisyen Sezai Coşkun

Ancak;

Bu tür bir eylem vuku bulmadığı halde bulmuş gibi suçlamada bulunmak bir hak arayışı değil, alçakça bir iftiradır.

Ne gerçek kimliğini açıklamayan bir kullanıcı tarafından yazılan twitlerde iddia edildiği gibi 2006 yılında, ne de ömrümün herhangi başka bir döneminde taciz eyleminde bulundum. Yazılanlar alçakça atılmış iftiralardır.

Bu iftira karşısında hakkımı hukuki olarak sonuna kadar arayacağımı da vurgulamak isterim.

Bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, arkadaşlarıma, öğrencilerime ve kamuoyuna çok teşekkür ederim” denildi.

Editör: Haber Merkezi