Kooperatif marketlerde satılan pirinç, bulgur, nohut, yağ, şeker, un ve süt ürünlerinin, zincir marketlere göre ortalama 8 lira daha yüksek fiyatla raflarda yer aldığı dikkat çekiyor,  vatandaşlar bu duruma tepki göstererek “Daha önce indirim yapılacağını söylediler ama indirim de yok” diyorlar. 

Vatandaşa daha ucuz ürünler ulaştırma hedefiyle kurulan Tarım Kredi marketlerde, temel gıda ürünlerinin pahalı olması tepki çekti. Tarım Kredi marketlerde özellikle temel gıda ürünlerinin, yerel ve zincir marketlere göre daha pahalı olduğu görüldü. Kooperatif markette; pirinç, bulgur, nohut, yağ, şeker, un ve süt gibi ürünlerin fiyatları zincir marketleri solladı. Vatandaşlar, fiyat karşılaştırması yaparak en ucuz ürünü alırken, pahalı olmasından dolayı Tarım Kredi marketinden alışveriş yapmadıklarını söylediler.

Uludağ Üniversitesi'nden otomotiv sektörüne akademik destek Uludağ Üniversitesi'nden otomotiv sektörüne akademik destek

VATANDAŞ KAZIKLANIYOR

Tarım Kredi marketlerinde 1 kilogram pirinç 52,90 liradan satılırken, yakınlardaki zincir markette aynı kilodaki ürün 45,50 liradan satılıyor. Tarım Kredi marketinde 1 kilogram bulgur 21,90 liradan satılırken, zincir markette bu ürün 17,50 liraya satılıyor. Kooperatif markette 1 kilogram nohut 45,50 liraya satılırken, zincir markette aynı ürün 39,50 liradan satılıyor. Tarım Kredi marketinde 1 litre süt 32,90 liradan, 1 kilogram un 15,95 liradan, 5 litre ayçiçek yağı 186,50 liradan satılıyor. Zincir markette 1 litre süt 29,99 liradan, 1 kilogram un 14,99 liradan, 5 litre ayçiçek yağı 165 liradan satılıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı