Ülkesi, halkı için gece,gündüz durmadan ,yorulmadan çalışan kıymetli çiftçilerimizin 14 MAYIS cifciler günü yürekten kutlarım.

14 MAYIS BAYRAM İLAN EDİLSİN 

Kılıçla, kurtarılan ülke sabanla ayakta kalır.
Bu şu anlama geliyor,tarım olmasa ,olmazımızdır
Tarım  bacasız sanayidir.

Ülkemizin konumu ve coğrafi durumu tarima elverişli geniş sulak ekilebilir, katmadegeri yüksek ürün elde etmeye  uygundur.

Ama gelinki siyasetteki kısır döngü ve işbilmezlik tarımdan anlamayan ,tarım politikaları konusunda bir deneyimi olmayan kişiler  tarafından masabası ,kağıt üzerinde hesaplamalarla olmuyor.Nitekim sonuçlar ortadadır. 
Egerki böyle bir tarım ülkesinde ekmek 5 lira süt 10 lira domates 25 lira et 150 liradan satılıyor tuz koymuştur.Vay halimize .

GÜLERİZ AGLANACAK HALİMİZE 

Dünyada tarim ve Hayvancılık,sığır büyükbaş,küçükbaş,etlik ve sütlük kanatlı yetiştiriciliği  konusunda kendi kendine yeten ülkelerden biriyiz. 

Taktir edersinizki ülkemizde çok kıymetli ovalar var Konya, Ankara ovasi tahıl ambarıdır ,cukurova hububat ve pamuk üretiminde önemlidir GAP pirojesi tamamıyla hayata geçirilseydi tarımda Türkiye dünya devi olacaktı.
Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, modern, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir.

Tüm belediye başkanlarının Tunceli belediye başkanını örnek almalarını istiyorum ,yapınca oluyormuş.

Aslında tarımda yeni bir uygulamaya geçilmeli söyleki aileler bölünüyor  tarım arazileri parçalanıyor yanlış 5 , 10  donum tarlalar ortaya çıkıyor bunlardada  moderin ve  teknik tarım uygulaması makineli tarıma geçilemiyor.Yüzeyde kiralama usulüyle tarımda tarla birleştirme ve tekkellestirme moderin tarım sanayisi şehirleri oluşturmak gerekir.

Bin dönüm araziyi 3 tiraktör işler köylü amcam 5 dönüm tarla için bir tiraktör alıyor ,bunun ekipmanları yan ürünleri, mazotu  ,parçası, bakımı artık siz düşünün 

Ama tarımda kooperatifleşme olsa ekip ,ekipmanlar koparatif adına çalışsa üretilen ürün tarlada alınsa koylunun gideri az kazancı çok olacak tır.

Siyasi iktidar kendi üreticisini düşünmüyor ithal etmekle köylüyü ve tarımı bitiriyor.

TARIM MİLLİ EKONOMİDİR BOŞ BIRAKILAMAZ!

Ülkemiz cifcileri gecesini, gündüzüne katarak evine ve ülkesine katmadeger üretmek için çalışmaktadır.Siyasetin işi cifcinin ürettiği malın yurtici,yurtdışı pazarlamasını sağlamaktır.Ve cifcilere düşük yakıt ,gubre ekip ekipman temin etmektir girdi maliyetlerini düşünmelidir.

Eğer birgun ülkede tarım biterse ,hayat  biter.
Milletimiz çiftçidir.Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız.
Türkiyenin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.

Sayın yoneticiler ,sevgili yurttaşlar özümüze donmeliyiz  geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak,bacasiz tarıma toprağa gereken değeri vermeliyiz. 
 
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
DİYORKİ!

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.

Köylerdeki efendiler çökerse şehirlerdeki sanayi köleleri yok olmaya mahkumdur.