Farklı milletlerden vatandaşları sosyal ve ekonomik anlamda rahatlama çabaları devam ederken, TC vatandaşı olanlara da 3 bin EURO maaş bağlanacağı duyuruldu.

Her haneye verileceği duyuru yapıldı. Şartsız koşulsuz olacağı açıklandı. Sosyal devlet sorumluluğu yerine getiriliyor, sınırları içinde yaşayanlar ekonomik anlamda rahatlatılıyor. Halen iş bulamayan ve işsiz olanlara Türk vatandaşı olanları kapsayan bir adım atıldı. 3000 bin EURO maaş yardımı alacaklar. TC yurttaşı olmaları yeterli olacak.

Ülkesinde yaşayanları insanca yaşatmak için mazeretleri ortadan kaldıran Almanya, yeni maddi kaynaklarla sınırları içinde ikamet eden her milletten insana ekonomik anlamda güçlendiriyor. Yapılan duyuruya göre yardıma muhtaç olan ailelere ödenen ücretlere artış yapıldı. işsiz ve 3 çocuklu bir ailenin aldığı devlet yardımı artık 3.000 Euro olarak ödenecek. Türk vatandaşı aileleri de kapsayan yeni Ödeme için detaylar aktarıldı.

ÖDENEN MAAŞLAR ARTTI

Almanya hükümeti, işsiz olan vatandaşlarına her ay düzenli olarak halk parası yardımı ödüyor. Koronavirüs pandemisi ile birlikte başlayan ekonomik krizle beraber Almanya'da bu ödemelere zam yapma kararı aldı. Berlin'den yapılan açıklamaya göre, hane başına ödenen sosyal yardım aylık 3000 Euro'ya yükseltiliyor. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarını da ilgilendiren yeni karara göre 3 çocuklu ve işsiz bir aileye verilecek devlet yardımı toplam 3.000 Euro olacak. bu yardım ödemesi her ay hesaplara yatacak.

EK SOSYAL YARDIMLARDA VERİLİYOR

Kira yardımı ve diğer ek yardımlarla birlikte 3 çocuklu işsiz bir aileye yapılan ödeme miktarı 30.000 Euro'ya yükseldi. aynı zamanda Buna ek olarak eğitim masrafları radyo TV vergisi gibi gelirler de ailelere veriliyor. Almanya'da yalnız yaşayan ve işsiz olan bir kişi için 502 Euro temel maaş ödeniyor. yine kira yardımı ve diğer yardımlarla birlikte tek kişiye ödenen maaş miktarı da €2.000'ya ulaşıyor.

TC VATANDAŞLARI DA FAYDALANIYOR  

Almanya hükümetinin verdiği bu sosyal yardımlardan sadece Alman vatandaşları değil yasal yollarla Almanya'da yaşayarak yardıma muhtaç olan herkese veriliyor. Türk vatandaşlarından iltica hakkını elde edenlerde Almanya'dan sosyal yardım alma hakkına sahip oluyor. şu anda Almanya'da 5.5 milyon kişinin bu sosyal yardımlardan faydalandığı öğrenildi. Yardım alanlar listesinde Türkler 3. sırada yer alırken Ukraynalılar ilk sırada Suriyeliler ise 2. sırada bulunuyor.

Editör: Bilal Kayaaltı