Verilecek hibe desteğiyle ilgili açıklama geldi. Müracaatta bulunan, gerekli koşulları taşıyanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı T.C kimlik no üzerinden yardım ödemesi sağlayacak.

Yapılacak olan yardım miktarı ise 5000 TL olarak belirlendi. T.C kimlik no son hanesi 0,2,4,6,8 olan ve yeni kimlik kartına sahip olan tüm vatandaşlar bu yardım parası baş için başvuru yapabiliyor. Bakanlık az önce yardım parası başvurusu ile ilgili yeni duyuru yayınladı. Başvurular e-devlet üzerinden ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden kabul edilmeye başlandı. Aile Bakanlığı 5000 TL sosyal yardım imkanı ve detaylar haberde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika yeni yardım parası duyurusu geldi. Mayıs ayı sosyal yardım ödemelerinde artık sona gelinirken Haziran ayı sosyal destek ödemeleri ile ilgili yeni duyurularda peş peşe yapılıyor. Aile Bakanlığı başvuru şartı ile milyonlarca vatandaşa sosyal yardım ve destek verecek. Yardım miktarı ise kişilerin ihtiyaç durumuna göre farklılık gösteriyor. Bugün de yeni yardım ödemesi ile ilgili duyuru Az önce yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre başvuru yapanlara T.C kimlik no son hanesine göre tam 5.000 TL destek ödemesi yapılacak. 5000 TL destek ve yardım ödemesinden faydalanmak için gerekli şartlarda bakanlık tarafından ilan edildi. Peki, kimler sosyal yardım alabilir? Aile Bakanlığı Sosyal Yardım başvuru şartları neler?

2023 SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sosyal Yardım almak isteyenler için yardım başvuru şartları netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda Kesin ve net duyuru yayınladı. Hane içindeki kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olan herkese sosyal destek ödemesi sağlanıyor. Gelir durumuna göre yapılan ödemelere başvuru işlemleri e-devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Yardım almak isteyen vatandaşlar için bakanlıktan çok önemli açıklamalar geldi. Haziran ayında başlayacak yardım ve destek ödemeleri için başvurularınızı 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapmanız gerekiyor. o tarihe kadar başvuru işlemlerini tamamlayanlar destek ve yardım ödemelerini Haziran ayı içinde alabilecek.

ÇOCUĞU OLANLARA 5.000 TL'YE KADAR DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi ailelere 5000 TL'ye Varan destek ödemesi yapılacak. Ödeme miktarı ilkokul ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine göre değişiyor. SED yardımı olarak bilinen bu ödemeler 3038 TL ile 5000 TL arasında oluyor. Sosyal ve ekonomik destek yardımı olarak da bilinen sed ödemesi, Her çocuk için veriliyor. Yani hane içinde eğitim öğretim gören kaç çocuk varsa ödeme almak için başvuru yapmak mümkün oluyor. Bu ödemenin amacı çocukların eğitim hayatından kopmaması ve ailelerin de eğitim masraflarına destek olunması. O sebeple yardıma muhtaç aileler başvuru yaparak devletten bu destek ödemesini rahatlıkla alabiliyor.

KURUMDAN AYRILAN ÇOCUKLARA DA VERİLİYOR

SED ödemesi Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra devlet koruması altına alınan çocuklara da sağlanıyor. Bu koruma altında olan çocuklar koruma altından Çıksa bile devlet SED yardımı ödemesi yapmaya devam ediyor.

Editör: Bilal Kayaaltı