7. Olağan Kongre'de göreve gelen AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merinos platosunda düzenlenen lansman ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda kongre sonrası aldıkları olumlu dönüşlerin altını çizen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, bundan sonraki süreçte de yeni ve güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Program öncesi dün yaşamını yitiren Bursalı gazeteci Türkan Genç, yad edildi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, kongre sonrası aldıkları olumlu geri dönüşlerin altını şu sözlerle çizdi:

‘SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÇALIŞACAĞIZ, BURSA’YA HİZMET EDECEĞİZ’

"Kongre sonrası kamuoyundan aldığımız olumlu dönüşler bizleri memnun etti. Kamuoyunun partimize olan umudunun ne kadar önemli olduğu ve bizim üzerimizdeki vazifenin ne kadar ehemmiyet teşkil ettiğini göstermiş oldu. Bizler de bu sorumluluk bilincinde yeni bir döneme adım atıyoruz. Bursa’mıza hizmet için gecemizi gündüzümüze katacağız"dedi.

VEFA VE SAMİMİYET VURGUSU

AK Parti'yi farklı kılan özellikleri hatırlatan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bizim öznemiz millettir. Milletimizin talebi bizim talebimiz. 19 yıldan beri hem milletimizin hem hemşerilerimizin umudunu yerine getirmek için çalışıyoruz. Bizim özelliğimiz dilde de fikirde de, gönülde de birlik beraberlik içerisinde olmak. Bunu nasıl sağlıyoruz? Vefa ile samimiyet ile gayret ile birlik ve beraberlikle sağlıyoruz. Eğer biz bunları göz ardı edersek taşların yerine oturması mümkün değil. Hakikaten bu süreçte çok kaliteli biyografilerle karşılaştık. 500’den fazla müracaat geldi. Bunların içerisinden bu tasnifi yapmak bizim için gerçekten zordu. Bundan sonraki süreçte yeni ve güçlü Türkiye adına çalışacak kadrolarla karşınızda olacağız."

GENÇ KADRO

Genç kadrolarla daha güzel projelere imza atacaklarına dikkat çeken Gürkan, "13 kadın üyemiz var. Gençlerden ve gençlik kollarından gelen 12 genç arkadaşımız var. Bizim kadın oranımız yüzde 26. Meclis’ten daha fazlayız. Gençlik oranımız yüzde 24. Yükseköğrenim oranımız yüzde 81. 22 şehri temsil eden arkadaşlarımız ve 12 işadamımız var."

Gürkan, yönetim kurulu üyelerinin biyografilerini tek tek okuyarak kamuoyuna tanıttı. Ardından A takımını oluşturan Yürütme Kurulu Üyelerini açıkladı.

AK Parti Bursa Yürütme Kurulu

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı- Av. Mustafa Yavuz

Teşkilat Başkanı -Kamil Bayramiç

Seçim İşleri Başkanı - Engin Kökçıkaran

Tanıtım ve Medya Başkanı - Sinan Kahraman

Dış İlişkiler Başkanı- Nurettin Arif Kurtulmuşlar

Sosyal Politikalar Başkanı- Kevser Öztürk

Yerel Yönetimler Başkanı- Ufuk Ay

Ekonomi İşleri Başkanı - Kemal Ermiş

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı- Cemile Yiğit

Nahalli ve İdari İşler Başkanı- Orhan Aygün

Ar-Ge Başkanı- Setenay Yüksel Olguner

İnsan Hakları Başkanı- Mustafa Yıldırım

Çevre Şehir ve Kültür Başkanı - Gökhan Yıldız

İl Sekreteri- Osman Şahin

Editör: Haber Merkezi