Yok yok Tekke değil de takkeydi o değil mi?

Neyse sonuçta uysa da yazdım uymasa da…

Hafta içi oynanan Samsunspor karşısında 10 kişi kalmasına rağmen Bursaspor rakibini, özellikle genç oyuncuların katkısıyla 4-1 yenerken “Bursaspor'dan 4-1'lik Samsun ziyafeti!” başlıklı yazımda aynen şöyle demiştim:

“Bursaspor’da un var, yağ var, şeker, tuz, baharat, fırın, kepçe, tencere kazan, var oğlu var! Marifet bu malzemelerle güzel yemek yapabilmekte. Samsun karşısındaki 4-1’lik ziyafetin tadı damağımızda kaldı amma ve lakin aşçının yemeğine geçer not verebilmemiz için bundan sonraki ziyafetlerine bakacaz”

Tuzla karşısında baktık, aşçı(!) Fatih Tekke hakkında kesin hüküm vermemize fırsat kalmadan, kulübün yönetim lideri (ne demekse artık) Emin Adanur, tıpkı Mustafa Er’de olduğu gibi Tuzlaspor maçında alınan beraberlikten sonra Tekke’yi yollamış.

Teknik direktör harcamak bu kadar kolay mı, çabuk mu, aciliyeti mi vardı?

Eğer Bruno o penaltıyı gole çevirseydi, maç 1-0 kazanılsaydı belki şu an başka bir şey konuşacaktık ama evet, Tuzla karşısında bariz bir Teknik Direktör zafiyeti hissediliyordu. Yanlış kadro çıkarmaktan tutun da, oyuncu değişikliği zamanlamasından yanlış oyuncuları sahaya sürmesine kadar!

Peki bu kadroyu kim kurdu? Yabancı oyuncu transfer ediyorsan senin gençlerinden daha iyi daha yetenekli olmalı, öyle değil mi? İyi de Allah aşkına, Bursaspor'un yabancılarından hangisi altyapıdan yetişen, geçen sene bu takımı sırtlayan gençlerden daha iyi? E o zaman neden bu kadar gereksiz yabancı alınır, nasıl beceriksiz bir yöneticiliktir bu?

Evet evet, Mustafa Er’den sonra Fatih Tekke’nin de bileti kesiliyorsa sorun sadece teknik adamlarda değil, kulübü yönetenlerde, o nedenle Tekke gitti kel göründü, başlığını attım!

Fatih Tekke’nin gitmesi hiçbir şeyi düzeltmeyecek!

Çünkü sorun profesyonel olamamakta!

Teknik adama sağlıklı çalışma ortamı verilmemesinde…

Emin Adanur parasıyla Bursaspor Kulübü’nü satın aldığını zannediyor. Bu işler parayla pulla olsaydı, Cem Uzan’ın İstanbulspor başkanı olduğu yıllarda değil Türkiye, Avrupa Şampiyonu olması gerekirdi. Ama olmadı. Demek ki neymiş, parayla başarı gelmiyormuş!

İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam dönemini iyi incelemesini öneririm Emin Adanır kardeşime.

Böyle davranarak bundan sonra Bursaspor’u çalıştıracak çaycı bile bulamaz, değil ki tekin adam!

Çünkü kulübün itibarı da zedeleniyor, hangi teknik adam böyle bir yönetimin altında çalışmak ister!?

Ensesinde Demoklesin kılıcını hisseden profesyonel birinin başarılı olma şansı nedir ki?

Eğer böyle devam ederse aha buraya yazıyorum; Emin Adanur ve kukla yönetimi Ali Ay’ın yönetiminden beter olur, takım bir alt lige düşer bir daha da Bursa’da barınamaz!

Devraldığı işin ciddiyetini kavrasın ve patron gibi değil profesyonel bir spor yöneticisi gibi çalışsın!

Unutmasın ki hiçbir isim Bursa ve Bursaspor’dan büyük değildir!

Bu kulüpten kimler geldi kimler geçti, Emin Adanur kim ki?