İsrail’in 7 Ekim’den buyana bombaladığı Gazze’de taş taş üzerinde kalmazken, Binyamin Netanyahu kabinesi ise sivilleri silahlanmaya teşvik ediyor.

Moskova'da katliam! Moskova'da katliam!

BİSİKLET SÜRERKEN OMUZDA SİLAH

Özellikle başkent Tel Aviv’de her cadde ve sokakta uzun namlulu silah taşıyan sivilleri görmek mümkün. Yahudilerin günlük yaşantılarında, kafelerde otururken veya spor yaparken taşıdığı silahlar; savaş manzaralarının ve huzursuzluğun sokaklara da yansıdığını gözler önüne seriyor. Tel Aviv sakinleri bisiklet sürerken, sahilde otururken, köpek gezdirirken bebek arabasıyla dahi gezerken ve spor yaparken uzun  namlulu silahlar taşıyor.

SİLAHA TEŞVİK

Hükümet ise kontrollü silahlanmayı, açıklamalarıyla ve eylemleriyle teşvik ediyor. Özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 25 Ekim’de yaptığı “Sivilleri silah kullanmaya teşvik ediyoruz” açıklamasından sonra İsrail’de günün her saatinde ve her sokakta uzun namlulu silah taşıyan siviller dikkat çekiyor.

EN GÜVENLİ KENT

Kentte bulunan oteller ve hosteller tam kapasiteyle hizmet verirken sınır bölgelerinde evlerini terk eden siviller şehre sıkışmış durumda. Hükümet ve halk, Demir Kubbe’nin Tel Aviv’i daha fazla ünite ile daha etkin koruması sağladığı gerekçesiyle ülkenin kısmen de olsa en güvenli şehri olarak görüyor.

Editör: Bilal Kayaaltı