Son yıllarda  artan bir dolandırıcılık, hırsızlık yöntemleri  temassız kredi kartı kullanan vatandaşlar hedef alınıyor. Sahtekarlar, özel olarak hazırlanmış pos cihazlarını kullanarak, mağdurların yanına yaklaşarak küçük miktarlarda para çalıyorlar. Mağdurlar genellikle bu düşük tutarlı işlemleri fark etmiyor ve hesaplarından haksız yere para çekilmiş oluyor.

Polis, vatandaşı hırsızlara, dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda uyarıyor. Siber hırsızların, post cihazlarıyla kalabalık ortamlarda, çarşı ve pazarlarda halkın yanına yaklaşıp çantasına ve arka cebindeki cüzdana cihazı yaklaştırarak hesaptan para çekme işlemini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

“DUYARLI OLUN”  

Hesap hareketlerinin ve ekstrelerin sürekli kontrol edilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, “Cebinize, çantanıza elini sokmadan paraların çalınmasına izin vermeyin, duyarlı olun, şüphelileri, dolandırıcıları, siber korsanları polise mutlaka ihbar edin” uyarılarında bulunuyorlar.

Bursa'da çete bitmiyor! Kişisel bilgileri internetten satmışlar Bursa'da çete bitmiyor! Kişisel bilgileri internetten satmışlar

Editör: Bilal Kayaaltı