TOOG resmen yollarda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Beştepe’de yapılan törenle Toog teslim edildi.  Törende Erdoğan çiftine 'Anadolu kırmızısı ve Gemlik mavisi' TOGG T10X teslim edildi.

İşte Erdoğan’ın teslim töreninde yaptığı konuşmada öne çıkanlar:

"Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir. Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum."

"KAMU BANKALARI TEŞVİK AÇIKLAYABİLİR"

"Devrim otomobilinden sonra bize de ‘Devrin Otomobili’ni üretmek nasip oldu.

Sadece Türkiye yollarında değil, dünya yollarında da Togg’umuzu izleyeceğiz. Süratse sürat, konforsa konfor. Ne ararsanız içerisinde var. Kırmızı bana ait değil Hanımefendi'ye ait. O seçti, plaka da onun. Bizden torpil isteyenler var. Bizde torpil yok. Kamu bankaları teşvik açıklayabilir. Kamu bankalarının bu noktada kredi imkanları müsaittir. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak, otomobilde de bunu yapmak mümkündür."

Editör: Bilal Kayaaltı