ORC Araştırma, en başarılı belediye başkanları anketinde, 30 büyükşehir belediye arasında en çok oyu alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğunu açıkladı. Araştırmanın 01-19 Aralık 2020 tarihleri arasında 30 Büyükşehir ve 51 ilde toplam 42 bin 510 kişi ile yüz yüze ve Cati (Bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle yapıldığı belirtildi. Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, ulaşım, su başta olmak üzere trafik sorununu çözemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın en başarılı belediye başkanı seçilmesine anlam veremediğini söyledi. “Bir belediye başkanına başarılı diyebilmemiz için kentin yaşanılabilir olması, dikey mimarinin olmaması, trafik sorunu olmaktan çıkması gerekiyor” diyen Atmaca, yapılan anketin inandırıcı olmadığını savundu.

'EN PAHALI ULAŞIM BURSA’DA'

Bursa’nın adeta beton şehir haline getirildiğine dikkat çeken, Bavul Haber’e konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, şunları söyledi:

“Bursa’da 4 büyük şehirden daha fazla ekonomi, ana sanayi, aynı zamanda tekstilin merkezi olmasına rağmen, Türkiye’nin en borçlu büyükşehir belediyesi. Ülkemizdeki en fazla su kaynaklarına sahip olan Bursa’mızda vatandaşlarımız en pahalı suyu içiyorsa, Aktaş en başarılı belediye başkanı değil, en başarısız belediye başkanıdır. Ulaşım mesafesi dikkate alındığında, en avantajlı şehir Bursa olmasına rağmen, en pahalı ulaşım da şehrimizde. Çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmada da en hızlı büyüyen, tarım alanları betonlaşan, ovası talan edilen şehirlerin başında maalesef Bursa geliyor” dedi.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca

'DAHA TRAFİK SORUNUNU ÇÖZEMEDİ'

Atmaca, Aktaş’ın 3 yıl önce büyükşehir koltuğuna oturduğunda Bursa’da trafiği sorun olmaktan çıkaracağını söylemesine rağmen, kentteki trafik keşmekeşinin hala devam ettiğini belirterek, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geleli 3 yıl oldu. Koltuğa oturduğunda Bursa’da trafiği sorun olmaktan çıkacağını vaat etmişti. Geldiğimiz noktada Bursa trafiği, bu şehirde yaşayanlara stres yaşatmaya, çileden çıkarmaya devam ediyor. Böyle bir tablo ortadayken Aktaş, 30 büyükşehir belediye başkanı arasında en başarılı başkan seçilmesini Bursalıların vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi