ABD Başkan Adayı ve mevcut Başkan Donald Trump'ın, Arizona'da rakibi Biden'ın öne geçtiğini haber yapan Fox News'in patronu Rupert Murdoch’u arayıp haberi kaldırması için fırçaladığı ortaya çıktı.

Donald Trump’ın ekibi, Fox grubunun Arizona'da kazananın Demokrat aday Joe Biden olduğunu duyurmasının ardından haberi şikayet etmek için Fox News'in sahibi Rupert Murdoch’u aradı.

ZAFERİ İLK ONLAR DUYURDU

CNN, The New York Times ve Vanity Fair, kaynakların, Trump'ın, Fox News'in Salı gecesi geç saatlerde Demokrat aday Biden'ın zafer elde ettiğini bildiren ilk haber ağı olması sebebiyle Murdoch'a ulaştığını söyledi.

Habere çok öfkelenen Trump, Fox News'in sahibi Rupert Murdoch'a şahsen telefon ederek Arizona haberinin geri çekilmesini istedi. Ancak Murdoch geri adım atmayı reddetti. Bu durum Fox'un rakiplerinin önüne geçmesini sağladı.

DAMADIYLA SAMİMİYDİ

Hem CNN hem de The New York Times, başkanın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner'ın Murdoch ile temas halinde olduğunu bildirildi.

ALEYHİNDE YARIM MİLYON İMZA TOPLANDI

Dünyanın bir çok ülkesinde medya kuruluşlarının sahibi olan Avustralyalı Rupert Murdoch'un başkanı olduğu News Corporation adlı basın grubunun, Avustralya'daki medya sektöründe tekelleşme yarattığı iddiasında bulunan, eski başbakan Kevin Rudd tarafından başlatılan imza kampanyasında yarım milyon imza toplanmıştı.

Editör: Haber Merkezi