Dünyanın gözü önünde vahşete devam eden Siyonist İsrail ordusu, Gazze'de hastalarla dolu el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamış, ilk belirlemelere göre 830 kişiyi katletmişti. Türk Yahudi Toplumu, sosyal medya hesabından saldırıyı nefretle kınadı, kalıcı barışın tesis edilmesi istendi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını , katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz!

Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme

“Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan -yaşam hakkını- ortadan kaldıran bir durumdur”, kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir HİÇBİR tarafı yoktur.

Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını  diliyoruz" denildi. 

İsrail'in katliamlarına Türkiye'den tepkiler devam ederken, Saadet Partisi'nin meclis grup toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, İsrail Büyükelçisi'nin derhal Türkiye'den gönderilmesi gerektiğini belirtti. 

Editör: Bilal Kayaaltı